Segueix-nos a les xarxes socials:

El Col·legi de Girona vol que les infermeres puguin tenir dues feines en el sector públic

Considera que això possibilitaria solucionar el tancament i la sobrecàrrega d'alguns serveis

El Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona (Codigi) explica en el seu últim butlletí que continuarà fent totes les gestions que calgui per solucionar el problema de la sobrecàrrega i el tancament de serveis a conseqüència de la "manca de personal d'infermeria" que avui hi ha al sector públic. En aquest sentit, considera que caldria un acord pel qual es declari d'interès públic per a les infermeres que presten els seus serveis al sector públic sanitari català el desenvolupament d'un segon lloc de treball o activitat en el mateix sector públic sanitari o bé de serveis socials, "tal com s'ha fet amb els metges", recalca el Codigi.

La institució gironina qualifica de "greuge comparatiu" el fet que els professionals d'infermeria no puguin tenir una segona activitat en el sistema públic. El motiu que això passi, explica el Col·legi, és l'aplicació de l'anomenada Llei d'incompatibilitats, que fa que "malgrat la manca de personal d'infermeria" hi hagi "llocs on no deixen treballar".

La situació "provoca que determinades empreses canviïn la dinàmica de treball, tancant serveis i sobrecarregant-ne d'altres", diu el Codigi, afegint que "això s'accentua encara més a l'estiu en no poder suplir les vacances, els dies de lleure, les baixes i les absències". Per tot plegat, "els professionals infermers s'han de multiplicar per donar una assistència no sempre del tot eficient", conclou.

El Codigi assegura que aquesta situació ha fet que "darrerament molts infermers manifestin el seu malestar per mitjà dels col·legis professionals d'infermeria de Catalunya". En aquest sentit, recorda que a principis d'any el Consell de Col·legis d'Infermeria de Catalunya va enviar una carta a la consellera de Salut en què demanava la declaració d'interès públic de la professió.

Prem per veure més contingut per a tu