Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ordenança de residus de Palafrugell estableix sancions de fins a 6.000 ?

El text, que ja ha entrat en vigor, ofereix la possibilitat de gaudir de bonificacions fiscals

L'Ordenança Municipal Reguladora de Residus de Palafrugell, que fou aprovada el 29 de juliol, ha entrat en vigor. La reglamentació pretén crear una cultura de la prevenció dels residus i de la seva màxima segregació, en particular, d'aquelles fraccions que siguin reciclables o que presentin un alt nivell de perillositat per al medi. Les sancions van dels 300 als 6.000 euros.

Fonts municipals han apuntat algunes de les novetats que inclou el text: la incorporació d'una regulació general de prevenció de residus, i en concret en fires i festes i en la publicitat; la prioritat de l'autocompostatge com a pràctica domèstica i la possibilitat de gaudir de bonificacions fiscals; la regulació específica del servei de recollida comercial, i les normes referents a l'ús dels contenidors. L'ordenança integra el Reglament de funcionament de la Deixalleria i Planta de Transferència.

L'ordenança incorpora també un seguit d'aspectes pedagògics i de valors socials adaptats a la societat actual, que pretenen fomentar la presa de consciència de la importància d'una bona gestió dels residus i de la responsabilitat per al seu correcte funcionament.

La normativa estableix també els mecanismes per regular, corregir i sancionar, quan s'escaigui, actituds incíviques, negligents i irresponsables, que deteriorin la qualitat del medi ambient. Les sancions oscil·len entre els 300 i els 6.000 euros, segons la gravetat de la infracció.

Quant a la difusió de l'aprovació, s'ha previst l'enviament d'un ban municipal a totes les llars de Palafrugell, la visita dels inspectors de via pública informant de la nova aplicació i la seva publicació al web municipal.

Prem per veure més contingut per a tu