Segueix-nos a les xarxes socials:

Santi Vila i Vicente

"No volem un govern en minoria i si el tenim serà resignadament"

L'alcalde figuerenc demana calma i prudència davant dels últims esdeveniments polítics per tal d'estabilitzar el govern. Vila justifica la decisió de cessar Llueca pel "descontrol" en la gestió i nega que el cas de Pujulà sigui transfuguisme.

Quina és la situació política a Figueres l'endemà del trencament del pacte amb el PSC?

No hi ha gaires novetats, de moment he signat els decrets de nomenaments dels dos nous tinents d'alcalde i dilluns que ve hi haurà un ple extraordinari per debatre i abordar aquesta situació.

Com valora els darrers esdeveniments i l'exregidor de Cultura?

Tot ha estat molt convuls en els darrers dies però el que realment s'ha de debatre és el fet de si és ètic o no que en un context econòmic com l'actual, una regidoria que té al seu abast un pressupost d'1 milió d'euros se n'acabi gastant gairebé 1.260.000. Crec, però, que ja ha assumit les seves responsabilitats amb el seu cessament. Seria injust no reconèixer que ha fet coses bones per a la ciutat.

El PSC considera transfuguisme el cas de Pujulà.

Tots estem exaltats i ara tot es veu diferent, però crec que si ho analitzen amb tranquil·litat veuran que no és cap cas de transfuguisme, sinó d'un regidor que honestament ha dit que no s'havien fet les coses bé i se li ha donat la possibilitat de poder reconduir les coses. De moment només s'ha formalitzat la seva acta com a regidor no adscrit i, per això se li mantenen les atribucions. Ja es veurà què passa més endavant.

Rebutja un govern en minoria? Hi ha preferències per un pacte?

Nosaltres no volem un govern en minoria i si el tenim serà resignadament i perquè ens hi haurem de conformar. La nostra idea és poder negociar amb tothom per tal d'aconseguir el millor per a la ciutat i seguir treballant. De moment, però, tots coincidim a demanar distància per fer-ho bé.

Prem per veure més contingut per a tu