Segueix-nos a les xarxes socials:

Hospital de Palamós

Instal·len la novacambra hiperbàrica

Ha vingut des d'Alemanya, pesa nou tones i es troba en l'ampliació que es fa de l'hospital

Instal·len la novacambra hiperbàricaddg

L'hospital de Palamós ja té la nova cambra hiperbàrica que permetrà atendre fins a vuit persones al mateix temps. La nova substitueix l'actual, que té capacitat per a dues persones. Aquest dimecres va arribar d'Alemanya i es va instal·lar a les seves dependències, que formen part de l'ampliació del centre hospitalari. Durant el 2009 es van fer 1.178 sessions a la cambra hiperbàrica actual, per tractar accidents de busseig, intoxicacions de monòxid de carboni o per fer tractaments d'oxigen hiperbàric en patologies concretes. Només dos hospitals catalans disposen de cambra hiperbàrcia: el de Palamós i un de Barcelona.

L'equipament, de la firma alemanya Haux, pesa unes 9 tones, per la qual cosa va ser necessari, com amb l'imant de la ressonància magnètica, una grua de gran tonatge per portar-la fins al seu destí final. L'operació va durar unes quatre hores i hi van participar operaris de l'empresa fabricant vinguts d'Alemanya, i tècnics de l'hospital i de l'empresa que s'encarrega de les obres d'ampliació.

L'operació va ser de precisió, ja que la cambra es va entrar per un forat fet al sostre en què només sobraven alguns centímetres.

Aquesta cambra permetrà atendre fins a 8 persones al mateix temps. Així, el fet de tenir una major capacitat que l'actual, permetrà fer sessions amb més pacients alhora, sobretot en aquells casos en què provenen del mateix accident i la indicació de tractament és la mateixa, com pot ser per exemple, una família que s'intoxiqui per inhalació de monòxid de carboni. Si el tractament ha de ser el mateix per a tots, permetrà guanyar temps en l'aplicació del tractament.

L'adquisició de la cambra forma part de l'ampliació de l'hospital de Palamós, que va començar l'any passat amb un cost de 6 milions d'euros. Les actuacions afecten 3.400 metres quadrats i suposen, entre d'altres, l'ampliació dels serveis d'urgència, radiologia, nous quiròfans i nova unitat de curta estada. La cambra és el model Haux-Starmed 2200, que disposa de cambra principal i avantcambra. La seva capacitat és per a 8 persones assegudes o un pacient en llitera i 4 asseguts, que ?s'aconsegueix de forma molt ràpida gràcies al seu sistema roll-in/roll-out, que permet posar i treure elements amb ?molta facilitat. Té un diàmetre de 2,2 metres i gairebé 6 de llargada.

Prem per veure més contingut per a tu