Segueix-nos a les xarxes socials:

Blanes

106.000 euros per la nova web de ràdio i televisió local

El portal permetrà emetre els continguts dels mitjans de comunicació municipals a través d'Internet

L'Ajuntament de Blanes ha obert el procés de licitació de la nova web municipal a través de la qual emetran la ràdio local i la televisió de la població. L'objectiu del projecte és aconseguir l'adaptació dels mitjans de comunicació municipals a les noves tecnologies, tot i que també es vol ampliar el nombre d'oients i espectadors amb la sortida a Internet.

El procés de licitació va ser aprovat per la Junta de Govern Local del passat mes de gener i compta amb un pressupost total força elevat, concretament de 106.069,50 euros, ja que inclou la creació de la pàgina web per la qual emetrà la ràdio, el desenvolupament del sistema per poder emetre la televisió local a Internet i totes les instal·lacions necessàries per dur a terme el procés de conversió en digital. "El projecte inclou la creació de la pàgina web que permeti l'emissió de la ràdio local per Internet, l'emissió de la televisió també i tota l'adaptació dels aparells i materials als nous formats digitals", va explicar Joanna Fernández, directora de Ràdio de Blanes.

El termini d'execució del contracte serà de 3 mesos, com a màxim, a comptar des de la data en què es formalitzi el contracte i ha de concloure com a molt tard el 31 de desembre de 2010, segons consta la mateixa licitació.

Per tal que es pugui emetre la televisió local a través d'Internet cal desenvolupar una plataforma, que funciona a través del sistema IPTV (International Protocol Television), un web similar al de Youtube, per exemple.

A banda de la posada en marxa del web, doncs, en el projecte s'inclou la remodelació i adaptació de la cabina de grabació, l'estudi mòbil, tota l'acústica de la ràdio i la creació d'un nou espai d'enregistrament adaptat als nous formats. A més, s'ha de crear l'IPTV i escollir l'equip que realitzarà els continguts de la televisió local per Internet.

Ràdio a la carta

El nou web de la ràdio constarà d'una pàgina principal amb informació, el reproductor de la ràdio en directe i un llistat dels programes i les emissions. A banda del que s'emeti en directe, el web comptarà amb una secció de ràdio a la carta (conegut com a podcast), que funcionarà com un catàleg d'emissions accessibles en qualsevol moment des del web. Permetrà llistar les emissions, ordenar-les i filtrar-les per diferents paràmetres.

El web de la televisió no emetrà continguts en directe, ja que amb el sistema IPTV no s'emet de manera tradicional, sinó que es pengen els vídeos i és l'internauta qui escull els continguts del que vol veure en cada moment.

Prem per veure més contingut per a tu