Segueix-nos a les xarxes socials:

Parlament

Unió vol que Ribera, Dilmé i Giraut siguin els caps de llista

Si l'assemblea confirma la decisió, es tractarà d'una llista continuista respecte a la de 2006

Unió Democràtica té previst que Elena Ribera, Xavier Dimé i Joan Giraut ocupin els primers llocs destinats als democristians en la llista de CiU a les properes eleccions al Parlament. Així ho va aprovar ahir per unanimitat la intercomarcal del partit, i el proper dia 18 la decisió s'elevarà a l'assemblea. Els altres llocs de la candidatura, ja més enrera, està previst que els ocupin Meritxell Garrido, Eva Miquel i Francesc Xavier Hortal.

Elena Ribera i Xavier Dilmé ja són actualment diputats, de manera que la seva elecció no suposa cap sorpresa, sinó que el partit els mantindrà la confiança. En canvi, Joan Giraut, que substiuirà Jordi Costa en el tercer lloc democristià de la llista -després d'haver perdut l'alcaldia de Platja d'Aro per una moció de censura durant aquest mandat-, sí que seria una cara nova, malgrat que en les darreres eleccions Unió només va aconseguir dos diputats. Tot i que als democristians els agradaria aconseguir algun lloc més avançat a la llista, si no hi ha canvis, tindran les posicions 2, 7 i 12.

Malgrat que tant Ribera com Dilmé repetiran, doncs, candidatura, fonts d'Unió assenyalen que es tracta de dues persones "relativament noves", ja que cap d'ells era diputat quan CiU governava a la Generalitat. La decisió presa per la intercomarcal, però, encara no és definitiva, ja que haurà de ser aprovada per l'assemblea del proper dia 18. A banda de Ribera, Dilmé i Giraut, també està previst que vagin a la llista, ja més enrera, Meritxell Garrido, Eva Miquel i Francesc Xavier Hortal.

Els primers llocs de la llista de CiU al Parlament, doncs, comptaran amb poques cares noves. Per part de CDC, Santi Vila, que en els anteriors comicis va ocupar el tercer lloc de la candidatura, en aquesta ocasió serà l'encarregat d'encapçalar-la, mentre que l'anterior cap de llista, Eudald Casadesús, es perfila aquesta vegada com a número 3. Si les coses no canvien, doncs, Ribera ocuparia la segona posició, mentre que Xavier Crespo (CDC) podria repetir com a 4, tot i que encara no està confirmat.

Prem per veure més contingut per a tu