Segueix-nos a les xarxes socials:

Quatre comarques en risc d'incendi

Quatre comarques de la demarcació de Girona es troben en risc d'incendi, segons va informar ahir el Servei de Prevenció d'incendis Forestals de la Generalitat de Catalunya.

Concretament, es tracta de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i La Selva, unes regions que presenten un elevat perill de focs forestals. D'aquestes, només la zona de les Alberes i el cap de Creus a l'Alt Empordà i la punta sud de la comarca del Gironès tenen un risc alt de patir incendis, mentre que a la resta de regions el risc és moderat o baix.

En total, a Catalunya són una vintena les comarques que estan en situació d'un risc elevat d'incendis. Aquestes són principalment Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Segarra, Urgell, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragonès, Garrigues, Priorat, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià.

Des del Departament d'Interior i Medi Ambient recorden que totes aquelles persones que es trobin en zones forestals o que visquin a prop del bosc han d'extremar al màxim les precaucions, no llançar burilles ni deixar mai deixalles al bosc, ja que poden ser l'origen d'un incendi.

En cas de veure alguna columna de fum, les autoritats recomanen trucar al telèfon d'emergències 112.

Prem per veure més contingut per a tu