Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu es nega a pagar la factura elèctrica del gener

L'Ajuntament ha retornat 317 rebuts perquè considera que la facturació no és correcta

Sant Feliu es nega a pagar la factura elèctrica del generaniol resclosa

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha decidit deixar de pagar les factures emeses per la companyia elèctrica Endesa des de principis d'aquest any i que corresponen a les lectures dels gairebé 150 comptadors de les diverses instal·lacions municipals, segons informava Ràdio Sant Feliu.

En total, es tracta de 317 factures acumulades des de finals del mes de gener i que pugen a una mica més de 167.000 euros.

Segons l'alcalde del municipi, Carles Motas, són tres les raons que han motivat aquesta decisió.

Primerament, el batlle assegura que la facturació no és correcta, ja que la companyia elèctrica no s'ha ajustat als preus que havien pactat prèviament amb l'Ajuntament per abastir d'energia les dependències locals.

En segon lloc, Motas es queixa que Endesa ha aplicat als rebuts una taxa impositiva del 18%, fins i tot en els períodes previs a la pujada de l'IVA.

És a dir, que l'empresa ha facturat els subministraments elèctrics anteriors a l'1 de juliol dos punts percentuals per sobre del que correspondria perquè, com ja ha passat amb els consumidors particulars, no té en compte la data del consum dels serveis, sinó de l'emissió del rebut.

Finalment, el darrer motiu és una penalització del 20% sobre la facturació total que el consistori considera que no li pertoca pagar.

Tot es remunta als primers mesos de l'any, quan la companyia elèctrica va requerir al consistori guixolenc que es passés al mercat lliure abans de dos mesos si volia evitar un recàrrec del 20%.

Motas assegura que l'Ajuntament de Sant Feliu va fer cas al requeriment, i durant el mes d'abril va contractar de nou els serveis elèctrics amb Endesa-Sau, però que hi va haver un problema a fer el traspàs de dades.

Així, segons l'alcalde ganxó, la companyia acusa injustament l'Ajuntament de no haver anat al mercat lliure, aplicant un sobrecàrrec a la factura que podria oscil·lar entre uns 30.000 i 40.000 euros més del que preveia l'administració local.

Carles Motas assegura que "en cap cas, l'Ajuntament es nega a pagar les factures", però no està d'acord amb l'import facturat per Endesa.

Dipòsit al jutjat

Per ajustar l'import a liquidar, durant les properes tres setmanes, els serveis econòmics de l'Ajuntament de Sant Feliu revisaran de nou les més de 300 factures acumulades durant aquest mes de mig any.

Un cop coneguda la quantitat que el consistori guixolenc creu que ha de pagar, serà dipositada al jutjat. Així, segons Motas, quedarà demostrat "que la intenció de l'Ajuntament no és deixar de pagar, sinó abonar només la quantitat que creu que li correspon".

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, a més, va explicar que ha fet públic el cas perquè en prenguin exemple no només els ciutadans del municipi empordanès, sinó també altres municipis.

"Si s'han equivocat amb la nostra facturació, el més normal és que hagi passat a altres llocs, també", explica Motas, que fa una crida perquè tothom revisi els rebuts dels subministraments.

Es dóna el cas, a més, que en el darrer ple municipal, celebrat la darrera setmana d'agost, el govern local va acordar canviar de companyia elèctrica.

Sant Feliu de Guíxols aprofitarà els avantatges tarifaris pels ajuntaments negociats per l'Associació Catalana de Municipis, i canviarà l'empresa Endesa-Sau per Unión Fenosa.

Prem per veure més contingut per a tu