Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Audiència jutja un home per abusar sexualment del seu nebot discapacitat

L'home vivia a la urbanització de Can Fornaca, a Riudarenes, i l'acusen d'atemorir el noi dient-li que si xerrava el seu pare es moriria d'un infart

El Ministeri Fiscal demana una pena de nou anys de presó per a un home que està acusat d'haver abusat sexualment d'un nebot seu que pateix una avançada discapacitat psíquica. L'home hauria fet tocaments al noi des que aquest tenia 8 anys d'edat i, a més, l'amenaçava i atemoria perquè no expliqués res a la família (li deia que el pare està delicat del cor i que si li donava disgustos no sobreviuria). El nebot va tenir complicacions ahir per detallar els abusos i, per la seva banda, l'acusat va negar haver-se aprofitat del noi i va afegir que, si ho hagués fet, algú de la família se n'hauria assabentat.

Els abusos haurien començat quan el denunciant tenia 8 anys d'edat i es van allargar fins que va arribar a la majoria d'edat. La mare del noi, germana de l'acusat, explicava ahir a la secció quarta que tot es va desencadenar quan el seu fill va començar a mostrar un comportament esquerp, estrany i distant. La mare, segons que va declarar, atribuïa aquest comportament al fet que un germà gran del noi havia mort feia poc de manera accidental i ell n'havia estat testimoni directe. Això, juntament amb la seva discapacitat, el podia tenir ensopit, pensava la mare. La cosa, però, es va destapar quan el noi va explicar a un psiquiatre que un oncle seu li feia tocaments. El metge li va dir a la mare i a partir d'aquí la interposició de la denúncia va ser cosa de dies. "I més encara quan em vaig assabentar que a Badalona el meu germà ja tenia altres denúncies per abusos a menors", deia la dona.

I és que l'acusat residia a la urbanització Can Fornaca de Riudarenes però abans havia viscut a Badalona, en un pis on residia amb la seva mare. Això feia que quan el denunciant anava a visitar la que era la seva àvia l'acusat, presumptament, pogués estar amb ell sense aixecar sospites.

Els abusos haurien consistit en tocaments i masturbacions (el fiscal també acusava de fel·lacions però la víctima va explicar al tribunal que malgrat que el seu oncle ho havia intentat ell mai s'havia deixat posar el penis a la boca) i en alguna ocasió també hauria provat de penetrar-lo analment.

Malgrat que el noi tenia dificultats per detallar els abusos sí que va recordar amb precisió un dels episodis: el dia que batejaven la filla de l'acusat hi hauria hagut un nou intent d'abusos. Mentre feien l'àpat de celebració l'acusat es va endur el noi a la cuina per magrejar-lo però, com que ell s'hi va negar, el va fer fora de casa de mala manera.

La defensa, exercida pel lletrat Gregori Martínez, va restar credibilitat a les denúncies i en el referent a aquest episodi del bateig li va preguntar al noi si aquell dia havia barrejat alcohol amb el medicament que pren habitualment. El noi va respondre afirmativament.

Prem per veure més contingut per a tu