Segueix-nos a les xarxes socials:

Crítica als grans partits

Huguet critica que es prioritzi el totxo a la recerca

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa defensa la inversió en investigació i innovació per sortir de la crisi

Huguet critica que es prioritzi el totxo a la recercamarc martí

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va criticar ahir a Girona que els "grans partits" encara prioritzin les infraestructures i el totxo a la recerca. Huguet va defensar que l'única manera de sortir de la crisi és invertint en investigació i innovació per assolir un nou model econòmic basat en el coneixement.

Per això, el conseller va assegurar que invertir en "un tram de carretera més" en detriment de fer-ho en universitats és tenir una concepció "decimonònica" de la societat. "Ens gastarem milers de milions d'euros en infraestructures inútils i ineficients quan estem retallant diners de la recerca i la innovació", va criticar el conseller, que va inaugurar la Setmana de la Ciència a Girona.

Josep Huguet es va mostrar contundent durant la inauguració de la Setmana de la Ciència, un acte que s'ha fet per primera vegada a Girona. El conseller va criticar durament que tant els "grans partits" com el conjunt de la societat encara anteposin la construcció i les infraestructures a la recerca i la investigació. Segons Huguet, aquest és un mal d'una concepció de la societat del segle XIX que encara està enquistada en alguns sectors del país.

D'aquesta manera, Huguet va respondre a una trentena de doctorands que es van concentrar a les portes de la delegació del Govern a Girona per criticar l'increment d'un 280% de la taxa de tutoria en el doctorats. "Primer hem de convèncer a la societat que és més important la ciència i la innovació que un tram de carretera més o un tram d'autopista més", va afirmar el conseller, qui va afegir que aquest canvi s'ha de notar a les urnes apostant per formacions que tinguin clar que cal prioritzar en universitats per assolir un nou model econòmic basat en el coneixement.

"La ciència encara és desconeguda per a la societat catalana i no és una de les primeres prioritats", va lamentar Josep Huguet, qui va exposar que això és el que fa que les grans formacions polítiques tampoc ho incloguin a l'agenda i que "posin per davant la despesa social i la despesa en totxo". El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa va afirmar que aquest problema continuarà si "als que ens toca gestionar això sempre som els últims aquí i a Madrid".

Per això, va reclamar un canvi en la mentalitat de la societat que es noti a les urnes per aconseguir un canvi de model. Huguet va considerar que el fet que el "star system" premiï només els músculs i la bellesa és símptoma d'una societat "retardada" i que només es podrà arribar a potenciar la investigació quan hi hagi un canvi social que ha de començar per apostar per formacions que tinguin "clares les prioritats per al futur".

Prem per veure més contingut per a tu