Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC aprova la llista d'alcaldables per les grans poblacions

L'executiva nacional confirma Palmada i Canet com els candidats de Girona i Figueres respectivament

ERC aprova la llista d'alcaldables per les grans poblacionsaniol resclosa

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va aprovar ahir la llista dels 43 alcaldables d'aquells municipis de més de 20.000 habitants que es presentaran a les properes eleccions municipals. Com ja se sabia, Blanca Palamda serà la candidata per Girona, mentre que el candidat per Figueres serà Francesc Canet. És la primera vegda que Palmada optarà a l'alcaldia de la capital, mentre que en altres grans poblacions de la demarcació els nomenaments han estat per membres que repeteixen candidatura, com és el cas de Palafrugell, on es presentarà l'actual alcalde, Sergi Sabrià.

Segons informa e-notícies, en altres municipis grans de les comarques gironines com Lloret de Mar o Olot tampoc hi ha hagut sorpreses. L'alcaldable de Lloret serà Jordi Orobitg, mentre que a la capital de la Garrotxa la candidatura serà per Pere Gómez.

Tot i que la llista és definitiva, ERC encara no ha decidit qui serà la persona que opti a l'alcaldia de moltes grans poblacions. Els republicans de Blanes, una de les ciutats més poblades de les comarques gironines, encara no han escollit el seu alcaldable. Tampoc ho han fet altres ciutats de la resta de Catalunya com ara Barcelona o Tarragona, on els nomenaments encara estan per decidir. Miquel Estruch serà el candidat republicà per l'Hospitalet, mentre que a Lleida l'alcaldable serà Montse Bergés. En total, ERC ja ha ratificat els candidats del 80% de municipis que han triat el candidat, una decisió que compleix amb els terminis estipulats per la precampanya.

Prem per veure més contingut per a tu