Segueix-nos a les xarxes socials:

Liciten un nou tràmit per desdoblar el darrer tram de la C-260 pendents de decidir el traçat

El desdoblament està pendent des de fa gairebé 17 anys i, en un primer moment, preveia enderrocs d'unes deu cases

Liciten un nou tràmit per desdoblar el darrer tram de la C-260 pendents de decidir el traçatconxi molons

L'empresa pública GISA ha obert el concurs per a licitació del contracte de serveis per a l'assistència tècnica per a la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la carretera C-260, en el seu tram del barri de Vilatenim a Figueres. Es tracta d'un nou tràmit per impulsar aquesta actuació -pendent des de fa gairebé 17 anys- que es farà sense que encara s'hagi definit com serà finalment el seu traçat. Les darrera proposta coneguda de finals de 2009 preveia l'enderroc de més d'una desena de cases i locals. Segons sembla, però, en aquests moments s'està treballant en respondre les al·legacions presentades i, paral·lelament, Ajuntament i Generalitat mantenen converses per a definir-lo.

El tram de Vilatenim és l'últim que queda per desdoblar entre Roses i Figueres i el que més problemes circulatoris provoca, especialment durant els mesos d'estiu. Es converteix en un coll d'ampolla per a aquelles persones que van i tornen de Roses però, malgrat això, durant gairebé 17 anys les persones que viuen a peu de carretera batallen per saber quan es farà el projecte i si implicarà que les seves cases vagin a terra. Precisament, aquesta pressió veïnal va provocar que s'avancés en els tràmit i, el mes de juliol de 2009, va sortir a exposició pública l'estudi informatiu al qual l'Ajuntament i els veïns van presentar al·legacions. Segons aquest projecte, es preveia un cost de 23 milions -10,4 dels quals es destinarien a expropiacions- per a la construcció de dos carrils més en un tram de 800 metres, fer un nou enllaç al cinturó de ronda i construir també un nou vial que enllaci la zona comercial de Vilatenim amb el polígon del Firal. Preveia, a més, l'enderroc de set habitatges i vuit locals comercials amb qui es van començar a discutir les compensacions.

Ara, però, des de l'ajuntament asseguren que encara estan dins els terminis per a respondre al·legacions i que encara no s'ha decidit com serà traçat final que adoptarà el desdoblament ni si es mantindrà el mateix nombre d'expropiacions. Afirmen estar contents perquè es tracta d'un pas més i "s'avança" perquè, d'aquesta manera, quan arribi el moment de redactar el projecte s'hagin accelerat tràmits.

Prem per veure més contingut per a tu