Un dia autènticament primaveral va facilitar que milers de visitants s'apleguessin a la vila d'Arbúcies per admirar una nova edició del concurs de catifes de flors naturals del Montseny. Així, vint dibuixos sobre l'asfalt van ser coberts amb pètals, fins a ocupar dos quilòmetres de carrers cèntrics i del nucli antic.

Per potenciar la festivitat i com a complement de les catifes, enguany es van transformar artísticament amb flors 12 racons emblemàtics del poble, uns indrets prèviament seleccionats per l'Ajuntament de la localitat selvatana. Tanmateix, també es va dur a terme el Concurs d'Aparadors, un esdeveniment organitzat per l'Associació de Comerciants Valls d'Arbúcies -ACVA-.

L'art efímer va acabar a la tarda amb una cavalcada formada per gegants, capgrossos i grups d'animació popular per les vies encatifades, en lloc de la Processó del Santíssim que la Parròquia va suprimir l'any 1977. Aquesta eliminació, va provocar que el certament floral s'incorporès a les festes de les Enramades que, nascudes al segle XVI, encara perduren amb gran participació i condicionen que les catifes s'elaborin el diumenge anterior al Corpus "amb l'excepcionalitat de ser les úniques de caràcter laic de Catalunya", segons va apuntar Joan Badia, membre de la Federació de Pobles Catifaires de Catalunya.

El nou alcalde, Pere Garriga, va assegurar que "les catifes son un gran element de cohesió social perquè al marge de qualsevol ideologia i situació econòmica, tots, grans i petits, s'agermanen per assegurar amb la màxima participació la continuïtat d'aquest certamen floral que ha propiciat que les típiques Enramades fossin ?declarades per la Generalitat Festes Tradicionals d'Interès Nacional".

Les catifes florals serveixen per obrir la festa de les Enramades, que se celebrarà entre el dijous 23 de juny, revetlla de Sant Joan, i el dimecres 29 del mateix mes.