Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escala

L'Escala comença a adequar els búnquers militars de la Clota

Formaran part d'una futura ruta on s'agruparà tot el patrimoni militar oresent al llarg del litoral

L'Ajuntament de l'Escala ha començat l'adequació dels quatre búnquers situats als antics terrenys militars de la Clota. Es posen a punt per tal que formin part d'una futura ruta on s'agruparà tot el patrimoni militar present al llarg de tot el litoral. A l'espai on se situen els de la Clota també s'hi engegarà un projecte per eliminar la vegetació invasora i potenciar l'autòctona. D'altra banda, l'Ajuntament, després de signar el conveni amb el Ministeri de Defensa, ha d'afrontar el repte d'adquirir els antics terrenys i posar-hi en marxa un projecte global.

La posada en valor dels búnquers és un projecte que ha estat subvencionat pel Memorial Democràtic. Ha començat pels quatre de la Clota i la central gafromètrica i de comunicació de la Casa del Capità. La bateria de costa denominada L-6 es va construir als voltants dels anys 40. Els búnquers tenien quatre canons d'acer amb cèrcols de tir ràpid García Lomas de 100 cm i un abast de 8.900 metres. Provenien dels vaixells de l'Armada que el 1914, amb lleugeres modificacions, l'Exèrcit havia convertit en canons reglamentaris. L'objectiu era poder-se defensar d'un desembarcament a la costa i, sobretot, disparar contra llanxes i vehicles amfibis. Amb els anys han quedat abandonats i l'accés obert a tothom ha suposat que s'hi acumulés brutícia i s'hi fessin pintades, entre altres danys. Des de fa setmanes s'estan netejant i adequant. En aquest moment s'estan fent tasques de tancament de les obertures per garantir-ne la conservació.

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha explicat que s'inclouran en una ruta que s'oferirà des del Museu de l'Anxova i la Sal que permetria recórrer tot el camí de ronda fins a la torre de Montgó, visitar i conèixer la història de les construccions militars. L'Ajuntament pretén anar adequant tot aquest patrimoni. Alhora s'adequarà l'entorn natural. S'espera poder accedir a una subvenció de l'Estat per fer una neteja a la massa forestal. Paral·lelament es treballarà pel projecte del conjunt.

Prem per veure més contingut per a tu