Segueix-nos a les xarxes socials:

Apareix mort a Cadaqués un tauró guineu que mesura quatre metres

Uns pescadors van trobar l'animal d'una espècie amenaçada enredat a una xarxa a la deriva

Apareix mort a Cadaqués un tauró guineu que mesura quatre metreslluis daider/facebook

Uns pescadors de Cadaqués van trobar dimecres a la deriva per la zona de Portlligat, una xarxa de pesca on s'havia enredat un tauró guineu, una espècie que és poc habitual de veure, que està amenaçada, però que és present al Mediterrani. L'autòpsia ha revelat que hauria tingut una mort sobtada, cosa que fa pensar que podria haver estat causada en enredar-se a la xarxa. L'exemplar feia quatre metres, dos dels quals corresponen a una llarga cua que el caracteritza.

Identificar el tauró guilla o guineu (Alopias vulpinus) és fàcil per les característiques del cos. Els adults mesuren fins a sis metres, bona part dels quals corresponen a una llarga cua que pot tenir la mateixa mida que el cos. Per això, malgrat ser poc habitual de veure va ser fàcilment identificable la seva espècie en ser detectat a la xarxa. Aquesta es trobava a la deriva a uns tres metres de profunditat quan s'hauria enganxat a la d'uns pescadors, segons s'ha informat des del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) a qui es va alertar perquè es desplacessin fins al municipi. Els veterinaris van practicar l'autòpsia allà mateix. Pels resultats han pogut indicar que es creu que feia poc que havia mort, poques hores o pocs dies, ha explicat el veterinari, Pascual Medina. També es va poder comprovar que no estava malalt i que, per tant, la mort hauria estat sobtada. Era un mascle adult de quatre metres, dos dels quals corresponien a la cua. "En tenim a la Mediterrània, però no és normal que es trobi relativament a prop de la costa", diu el veterinari del CRAM que apunta també que "podria haver acabat a prop de la costa seguint bancs de peixos" o bé pels corrents.

Una cua per capturar preses

El tauró guilla és una de les espècies del Mediterrani, però la reducció constant de la seva població fa que es consideri en perill. És poc habitual de veure perquè es troba mar endins i a molta profunditat. La llarga cua li permet impulsar-se molt al fons. La cua la utilitza per altres funcions, com a mena de fuet per capturar preses, aixecant l'aigua a la superfície per capturar aus que volen baix o encerclant peixos al mar.

Prem per veure més contingut per a tu