Segueix-nos a les xarxes socials:

Blanes desestima totes les al·legacions i aprova les ordenances definitivament

EUiA i PP critiquen el nomenament de Pere Garcia com a conseller a l'Assemblea General de La Caixa

El Govern de Blanes, que està format pel PSC en minoria, va fer ahir l'aprovació definitiva amb els vots de CiU de les ordenances fiscals per a 2012, després de desestimar totes les al·legacions presentades. Així, l'IBI s'apujarà un 8%, la quota de l'aigua per a serveis un 10% de forma lineal i la domèstica un euro al mes i la llar d'infants costarà 72 euros la matrícula i la quota mensual 125 euros, entre d'altres. El PP va assegurar que les al·legacions estaven ben desestimades, però no va aprovar el punt, perquè no havia aprovat les ordenances. I el grup més beligerant va ser EUiA, que va defensar dues al·legacions: una contra l'augment de l'aigua, en entendre que no s'havia d'apujar, ja que el cost de l'aigua de pous serà menor que la de la dessaladora, ara aturada, i per tant no s'havia de fer l'incrementar. I l'altra sobre els nous preus de la llar d'infants, perquè van assegurar que s'apujava més del que deixava d'abonar la Generalitat.

Per altra banda, EUiA i el PP van criticar el nomenament de Pere Garcia del PSC com a conseller de l'Assamblea General de la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona i de Jaume Sagrera de CiU com a suplent. Els nomenaments es van fer, després que el 30 de novembre La Caixa va comunicar que calia procedir al procés de renovació parcial dels membres dels òrgans de govern de la institutició. En total s'havien de designar 16 membres de l'Assamblea General que han de ser triats per diferents ajuntaments per sorteig i a Blanes li va correspondre el dret d'efectuar-ne una. Els nomenaments van encendre EUiA, que va assegurar que era una decisió "política", que no responia a cap altre merit més i va assegurar que la "sociovergència" al poble feia un pas més. A més, va afegir que haurien d'haver estat persones de confiança de tot el ple i no de PSC i CiU. El PP es va queixar que no s'hagués consensuat la decisió.

Finalment, també es va aprovar per unanimitat l'ajuda a la Cooperació amb diferents projectes, que és el 0,7% del pressupost.

Prem per veure més contingut per a tu