Segueix-nos a les xarxes socials:

Urbanisme

Tossa i la propietat signen el conveni per l'hotel a Cala Morisca

Les dues parts formalitzen l'acord després que el document s'aprovés en el darrer ple municipal

L'Ajuntament de Tossa de Mar i la societat La Morisca SA van formalitzar ahir el conveni aprovat en el darrer ple municipal que permetrà la instal·lació d'un hotel als terrenys de Cala Morisca, segons va confirmar l'alcaldessa, Gisela Saladich. A partir d'ara, la societat propietària haurà de confeccionar el projecte que ha de donar compliment al conveni -segons va explicar Saladich- i després caldrà fer la modificació puntual del pla de la zona per poder tirar-ho endavant. A més, tots els canvis hauran de comptar amb l'aprovació d'Urbanisme de la Generalitat.

Després de l'aprovació del conveni en el ple de dijous passat i de la signatura d'ahir, Saladich va destacar que encara falten molts tràmits i molts processos. De moment, el conveni estarà en exposició pública i després caldrà preparar el projecte concret i la modificació. "Si troben un inversor privat tot serà més ràpid i si no el troben costarà una mica més", va assegurar Saladich. Finalment, va indicar que el projecte ja entrarà en concrecions, perquè el conveni és "molt bàsic" i d'idees generals.

Segons es recull en el conveni, la propietat podrà construir un hotel de quatre estrelles a la zona i a canvi retirarà els litigis contenciosos que encara té contra l'Ajuntament pels diferents canvis de protecció dels terrenys i es compromet a fer una serie d'obres a la urbanització per posar-la al dia. En aquest sentit, el conveni obliga a la propietat a cedir sense dret a aprofitament els terrenys de zona verda i vialitat; assumir el cost d'un nou accés al sector des del terme de Tossa, a través de la urbanització Martossa, ja que fins ara només hi ha un accés i és des de Lloret de Mar. A més, haurà d'assumir el cost d'una depuradora.

El document també fa que l'Ajuntament augmenti l'espai de zona verda, ja que se'n crea una de nova on abans s'hi preveia construir habitatges; que augmenti la superfície d'equipaments, ja que es preveuen dos espais de serveis tècnics per als dipòsits d'aigua i d'estació transformadora; i que es regularitzin les amplades dels carrers i es traci un nou vial per evitar un cul de sac. A més, es preveu que es redueixi el nombre d'habitatges previstos. I, finalment, amb el conveni es farà que les edificacions estiguin més concentrades i no per tot l'espai de la urbanització com es contemplava en el pla inicial.

En el darrer ple, el grup de CiU, en el govern en el passat mandat, va recordar que ja coneixien el projecte i que comptava amb informes desfavorables del departament d'Urbanisme. En aquell moment, però, l'alcaldessa va especificar que s'havien fet algunes correccions tenint en compte el que havia dit Urbanisme, com ara ampliar les zones verdes i tot el procés se seguirà tenint en compte les directrius que es donin des de la Generalitat.

Prem per veure més contingut per a tu