Segueix-nos a les xarxes socials:

Una empresa proposa posar xarxes als hotels de Lloret per tal de posar fi al "balconing"

La companyia fa dos anys que estudia el sistema i assegura que evitaria els casos d'aquesta pràctica en un 80%

Una empresa proposa posar xarxes als hotels de Lloret per tal de posar fi al "balconing"diari de girona

Una empresa especialitzada en seguretat i prevenció de riscos proposa instal·lar xarxes als balcons dels hotels per evitar els casos de balconing, una problemàtica que afecta a Lloret de Mar i altres destinacions turístiques com les Balears. La companyia Ekosystem assegura que fa dos anys que treballa en l'estudi del sistema per combatre aquesta pràctica i creuen que és "una solució comprovada" i de la qual ja tenen la patent. L'empresa ja està aplicant el sistema, però encara no en el sector hoteler.

Una de les responsables d'Ekosystem, Mayte Miró, va assegurar ahir que segons tenen estudiat, aquestes xarxes, instal·lades des de la barana del balcó fins al sostre, evitarien "en un 100% les caigudes accidentals" i en un 80% els casos de "balconing", ja que si hi hagués una persona que tant sí com no es volgués llençar, ho podria acabar fent -va explicar-, perquè les xarxes es poden tallar. En fer-ho, però, trigaria molt temps i molta gent ho deixaria córrer abans de seguir amb l'acció, va apuntar. "Tots aquests impediments, a més, suposarien el temps suficient perquè algun empleat de l'hotel ho veiés i pogués avisar a qui calgués per aturar-ho", va destacar. "L'accident és instantani i per evitar-lo el que cal és donar temps", va assegurar Miró, que va afegir que les xarxes donen aquest temps.

Segons Miró, les xarxes, que són de polietilé d'alta densitat, es podrien posar i treure depenent del client, tot i que el més recomanable seria deixar-les tota una temporada. Va afegir, a més, que es poden tallar per normativa i per seguretat, perquè en casos d'emergències, com un incendi, els bombers poguessin actuar. L'empresa creu que potser no caldria instal·lar les xarxes en tots els balcons, sinó només en els que donessin directament a la piscina i altres de més risc. I després des de l'hotel s'hauria de triar quins clients s'ubiquen a cada habitació. "Si hi ha una parella d'uns 50 anys, entenem que no farà balconing i no caldria que tinguessin xarxa", va dir.

Miró va explicar que ja van intentar contactar amb alguns hotelers de Lloret l'any passat per tenir una primera impressió i "el principal impediment que posaven era estètic", va explicar. "Però no es veu res", va assegurar. El preu aproximat per a un balcó d'uns 8 o 10 metres quadrats està al voltant dels 200 o 300 euros, malgrat que depèn de les mides i dels materials utilitzats. Està previst que els propers dies parlin amb l'Ajuntament i amb els hotelers per presentar la proposta.

"El sistema ja l'estem aplicant, però encara no en hotels", va dir Miró, que va recordar que fa 20 anys que treballen amb aquestes xarxes. Van començar amb la construcció, després en la seguretat dels nens i les mascotes i ara volen obrir-se al sector hoteler.

Prem per veure més contingut per a tu