"Bingo sí, retallades no" era un dels crits del més d'un centenar de jubilats de l'antic Casal Sant Jordi d'Olot. Amb xiulets i esquelles, cap a les 18 hores de la tarda, els jubilats van entrar al centre de la calçada i van tallar el trànsit a la plaça Clarà, el centre neuràlgic d'Olot. Homes i dones de més de 60 anys van mantenir el trànsit tallat en intervals de 5 i 10 minuts. Després d'una estona de protesta un grup de joves va afegir-se als jubilats. Tots plegats van encapçalar una marxa de protesta que va entrar als carrers del centre. Després de voltar una estona, la marxa es va dissoldre. Els avis protestaven la decisió de Catalunya Caixa de tancar el Casal Sant Jordi a la plaça Clarà pel fet de no entrar dins les seva politica social.

El Club de Jubilats Sant Jordi d'Olot formava part de la Fundació Viure i Conviure de l'Obra Social de l'entitat. El Club Sant Jordi es va inaugurar el 1987 i tenia una superfície total de 840 metres quadrats, al centre de la ciutat. A més de servir de punt de trobada dels socis, organitzava classes de ball, exposicions de fotografia, concursos de poesia i acollia xerrades de totes les temàtiques. Això no obstant, aquest model de club no entra dins dels projectes de l'Obra Social de l'entitat bancària.

Així, fa poc, el banc va proposar reconvertir el local en un centre de dia, en un centre d'atenció a les famílies o en un punt de trobada per a adolescents.

En un principi l'Ajuntament va optar per un punt de trobada per a joves. Això no obstant, ahir a la tarda, fonts del consistori van apuntar que davant de l'oposició al tancament, optararan per una solució compartida. Així, l'espai del casal Sant Jordi uns dies serà usat pels avis i uns altres pels joves. Els temps i els elements de lleure que es preveuen per als joves encara s'han de fer públics.