Segueix-nos a les xarxes socials:

Arbúcies recicla materials del port i el metro de Barcelona per fer un parc de monopatí

Un grup d'uns 20 joves participaran en la construcció sota la supervisió d'un arquitecte i es preveu posar en marxa per la festa major

Reciclatge en temps de crisi, aquesta és una pràctica que es porta a terme en molts àmbits en l'actualitat i des d'Arbúcies s'hi aposta en l'àmbit juvenil constrint un parc per practicar-hi amb el monopatí. En concret, una vintena de joves -alguns amb risc d'exclusió social- participaran en la construcció d'aquest espai de lleure que es podrà fer amb material procedent per exemple del metro de Barcelona i també del port d'aquesta mateixa ciutat.

A partir d'aquest cap de setmana, a la zona esportiva de Can Pons d'Arbúcies, que és on es construirà aquest nou espai pels joves de la vila, es realizaran diferents tallers amb els joves que començaran a preparar el material reciclat per a un posterior muntatge del parc per la pràctica del monopatí.

En concret, segons fonts municipals, hi haurà tallers on es prepararan parts de la construcció, que seran de fusta i de ferro, entre d'altres. Aquesta és una experiència que s'ha dut a terme també al País Basc però a Catalunya, segons fonts municipals, seria pionera.

Fruit d'això s'ha creat expectació en el món acadèmic i, de fet, professors i alumnes de la Universitat de Barcelona pujaran fins a Arbúcies per veure aquest tipus de construcció que té singularitats i es troba sota la supervisió d'un arquitecte que és qui ha disse?nyat com serà aquest espai construït en la seva totalitat a partir de materials reciclats.

Aquesta és una experiència que no només aposta per una arquitectura a partir del reciclatge i un equipament pel jovent del municipi sinó que, destaquen fonts municpals, sorgeix de la participació ciutadana. De fet, els joves són els que el faran possible i l'aniran alçant des d'aquest cap de setmana a partir dels tallers que s'organitzin, i es preveu que es finalitzi al voltant de finals de juliol i es posi en marxa per la festa major d'Arbúcies.

A banda de la construcció pròpiament també es realitzarà un audiovisual de tot el procés de creació d'aquest equipament pel jovent, fruit també d'un taller que duran a terme els joves. La zona esportiva de Can Pons acollirà la construcció del parc que costarà al voltant de 20.000 euros, quan habitualment, segons fonts municipals, costa uns 70.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu