Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen una comissió tècnica per prevenir l'avanç de la mosca negra i el mosquit tigre

Diverses conselleries s'uneixen per planificar una estratègia comuna que permeti accions més ràpides

Diversos organismes s'han unit per crear una comissió que vetlla per prevenir la proliferació de la mosca negra i el mosquit tigre a la demarcació de Girona. Es tracta de dues espècies que provoquen molèsties amb les seves picades i que fins i tot poden actuar com a transmissores de determinades malalties infeccioses.

La comissió està formada pels departaments de Governació i el d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, el Dipsalut, els consells comarcals del Baix Empordà i del Gironès, l'Ajuntament de Girona, el Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter i el Servei Regional a Girona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que n'assumeix la coordinació.

L'anomenada Comissió Tècnica pel control de vectors a les comarques gironines planificarà una estratègia comuna per a la prevenció de la proliferació de simúlids (mosca negra) i mosquits. El fet d'estar integrada per diferents organismes ha de servir per agilitzar l'intercanvi d'informació entre les diferents parts implicades i d'aquesta manera coordinar les mesures de prevenció per evitar les molèsties que puguin causar a la població.

La prevenció i control d'ambdues espècies es considera important per evitar les molèsties que provoquen amb les seves picades i també perquè poden actuar com a vectors de determinades malalties infeccioses -encara que la possibilitat és força llunyana en el mosquit tigre, i molt remota en el cas de la mosca negra.

A les comarques gironines la mosca negra es troba principalment als municipis situats a la vora del curs mitjà i baix del riu Ter. El 2004 va començar la lluita contra aquest insecte, aplicant tractaments per limitar el creixement de la població de larves al riu. En aquests 8 anys, la seva incidència ha disminuït notablement.

Pel que fa al mosquit tigre, com que per completar el seu cicle vital necessita temperatures superiors als 10 graus, es desenvolupa millor a la zona costanera ja que allà el nombre de mesos amb la temperatura superior a 10 graus és superior. En el control del mosquit es considera important la col·laboració de la població per eliminar els llocs potencials de cria.

Prem per veure més contingut per a tu