Segueix-nos a les xarxes socials:

Quatre hotels gironins

Cambres de franc per als familiars de malalts de càncer

L'AEEC signa un conveni amb establiments gironins amb l'objectiu de minimitzar la càrrega econòmica del pacient

Cambres de franc per als familiars de malalts de càncerdiari de girona

Quatre grans hotels de Girona i Salt posaran habitacions gratuïtes a disposició de familiars de pacients amb càncer. La delegació territorial de l'AECC-Catalunya contra el Càncer ha impulsat el programa Espai Respir, una iniciativa creada per disminuir l'impacte que causen les malalties oncològiques a les persones de l'entorn de l'afectat, tant familiars com acompanyants. Consisteix en facilitar-los un lloc on descansar o pernoctar durant el tractament sense haver de carregar amb cap tipus de despesa. L'AECC ha signat el conveni amb els hotels Ibis, Costabella Síndrome i Holiday Inn Express. Els dos primers són a l'entrada nord de Girona, al costat de l'hospital Trueta. I els restants estan a prop del Santa Caterina de Salt.

La presidenta de l'entitat a la província, Pilar Cort, va explicar que l'Espai Respir va néixer perquè cada vegada hi havia més gent dins l'associació que no podien fer-se càrrec del desplaçament per la crisi econòmica. Per aquest motiu, l'entitat i els hotels van voler posar el seu gra de sorra per ajudar-los. Per poder descansar o dutxar-se en un dels hotels, els familiars hauran de viure a més de 20 quilòmetres de Girona o bé passar per dificultats econòmiques.

"El que volem és desangoixar les famílies i potenciar la seva unitat en uns moments difícils", va explicar Cort. L'allotjament es gestionarà a través de les assistents socials i les coordinadores que Catalunya contra el Càncer té tant a l'hospital Trueta com al Santa Caterina i, com va precisar la presidenta, serà un procés "àgil".

Prem per veure més contingut per a tu