Segueix-nos a les xarxes socials:

PSC i ERC pressionen el Govern perquè eviti l'acomiadament de centenars de discapacitats

El PP creu que la Generalitat encara pot retallar despeses supèrflues per garantir salaris, i que culpar l'Estat és poc rigorós

Els principals partits polítics de l'oposició van valorar la situació en la que es troben centenars de discapacitats que poden perdre la feina a la província per la retallada pressupostària del Govern ?central. El PSC va recordar que l'any 2011 els programes de reinserció laboral per persones amb discapacitat ja va patir una retallada del 60% en relació amb l'any anterior. En aquest sentit, els socialistes critiquen que la nova onada d'ajustos provinent de Madrid pot deixar les entitats com Tresc o Astrid-21 en situació de tancament.

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, va acusar a la Generalitat de posar excuses per no sol·lucionar aquests problemes i no fer els possibles per resoldre la situació. "Lamentem aquesta actitud per part del Govern. És evident que l'Estat té part de culpa, però la Generalitat ha de fer els possibles per trobar els diners i buscar una solució. Demanem a la Generalitat que analitzi el tema, no deixi penjat aquest col·lectiu i busqui el finançament necessari. Hi ha alternatives per trobar-lo, com l'impost de successions", va aclarir Fernàndez.

Els socialistes van demanar al Govern que detalli quines seran les línies de col·laboració per al 2012 per part de la Generalitat amb TAS Girona (Treball amb suport de Girona) i Astrid 21, dues entitats que ofereixen reinserció laboral a discapacitats i que tenen greus problemes per poder continuar la seva funció de promoure la inserció laboral a l'empresa ordinària de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb síndrome de Down i amb trastorn mental. Per la seva banda, ERC també va pressionar a l'Executiu català presentant una Proposta de Resolució al Parlament perquè es convoquin les subvencions i es faci un calendari pel pagament dels imports compromesos. La diputada republicana, Carme Capdevila, va dir que "en aquests moments de màxima angoixa pels professionals responsables d'aquests programes i les famílies afectades, el que es necessita és sensibilitat i diàleg. No pot ser que el Govern aparegui en una compareixença de premsa, faci l'anunci que congela les subvencions i no hi doni solucions".

Prem per veure més contingut per a tu