Segueix-nos a les xarxes socials:

125 mossos en pràctiques reforçaran aquest estiu les comissaries de Girona

És l'aportació més petita dels darrers anys, i l'any que ve no n'hi haurà perquè no es convoca promoció

125 mossos en pràctiques reforçaran aquest estiu les comissaries de Gironaacn

Només la regió policial Metropolitana de Barcelona rebrà més reforços d'estiu d'agents en pràctiques de la nova promoció de Mossos d'Esquadra, però tot i això els que rebrà Girona, un total de 125, representen l'aportació més petita a les comissaries gironines en contepte de reforç d'estiu dels darrers anys. Ahir, la 25 promoció del cos de Mossos d'Esquadra va celebrar la seva llicenciatura i els 556 nous agents començaran la seva tasca en pràctiques el proper 22 de juny, segons va indicar el Departament d'Interior. A ells s'hi sumen 38 policies locals que s'han passat al cos de Mossos. Sumats als 322 policies locals, entre tots plegats esdevenen la darrera promoció, fins a nou avís, de Policia de la Generalitat; un total de 878 nous agents. 937 alumnes van iniciar el curs; 59 no han superat l'any acadèmic.

Els alcaldes gironins, sobretot els de municipis costaners, han fet de dels reforços policials d'estiu una reivindicació històrica. Enguany, a la minvada xifra d'agents, en consonància amb el fet que la promoció era també petita -fins l'any passat el nombre de places convocades fregava el miler-, s'hi sumarà el fet que a moltes comissaries s'han perdut cotxes patrulla perquè els que s'espatllen definitivament o arriben a la seva caducitat no es reposen, arran dels problemes de pressupost.

Si l'any passat la regió policial de Girona va ser la més agraciada de Catalunya en nombre de reforços -186 agents-, enguany és la segona, després de la comissaria de Barcelona, que en rebrà 157. Es reprèn així la tradició d'enviar el més gran contingent d'efectius novells a la ciutat comtal, sobretot a efectes de combatre els furts a turistes al centre de Barcelona: la dotació de l'any passat va ser molt criticada, per escassa. Pel que fa a Girona, l'estiu de 2010 els agents nous van ascendir a 220 i l'any anterior havien estat 245.

Enguany, el repartiment queda molt lluny d'aquestes xifres. Als 157 de Metropolitana Barcelona i els 125 de Girona es segueixen els 106 destinats a la regió del Camp de Tarragona, 60 que es destinen, respectivament, a les regions Metropolitana Nord i Sud, 26 més que aniran a serveis centrals, 18 que obtenen com a destí Ponent, 17 que aniran a Terres de l'Ebre, 14 a Pirineu Occidental i 11 a la regió policial Central.

Dels agents nous llicenciats, gaurebé la meitat disposen de formació universitària o bé graus de Formació Professional mitjans o superiors. El 76% d'ells són homes i la mitjana d'edat es situa en els 27 anys. Després de l'estiu, se'ls assignarà el primer destí.

Prem per veure més contingut per a tu