Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern sancionarà els apartaments il·legals a l'octubre

ETurisme destaca que la regularització dels habitatges aflorararàuna oferta "potent"

La directora general de Turisme, Marian Muro, va anunciar ahir que apartri de l'octubre la Generalitate starà en disposició de començar a sancionar els habitatges que facin funcions turístiques i que no s'hagin regularitzat. Els titulars dels apartaments tenen tres mesos per regularitzar la seva situació si no volen patir sancions de fins a 90.000 euros. Tanmateix, Muro va voler fer una valoració positiva i va destacar que la nova normativa de regularització dels apartaments i habitatges turístics permetrà fer aflorar una "oferta potent" d'aquests allotjaments i servirà per crear un "complex i detallat" inventari. "Aquest procés permetrà veure les prestacions de cada allotjament i fer promoció dels habitatges", va afegir Muro. Segons la directora general, la regularització ajudarà als consumidors i turistes que busquen informació.

Muro va assistir ahir a la jornada informativa sobre el procés de regularització dels apartaments i habitatges turístics que ha aplegat uns 200 empresaris d'aquest sector a la seu de la Generalitat a Girona. La directora general de Turisme va explicar que la jornada a la Delegació de Govern va servir per "explicar i resoldre els dubtes" dels empresaris i propietaris dels establiments turístics.

Muro va destacar que aquesta nova normativa es base en tres fases que són "regularització, categorització i promoció" i va remarcar que es tracta d'un procés "llarg" que compta amb el consens del sector privat i dels ajuntaments catalans.

"Encara no tenim xifres sobre el nombre d'habitatges que s'han inscrit i tampoc podem fer estimacions sobre el nombre d'apartaments turístics que podrien registrar-se", va destacar Muro.

Prem per veure més contingut per a tu