Segueix-nos a les xarxes socials:

Es manté la vaga d'escombriaires de Sant Feliu de Guíxols

L'empresa ha ofert allargar el conveni un any més fins al 2015 garantint un augment salarial equivalent a l'IPC

Es manté la vaga indefinida de neteja i recollida d'escombraries de Sant Feliu de Guíxols per sisè dia consecutiu. La concessionària del servei de neteja i recollida, Cespa S. A., reitera que no pot incomplir la legislació laboral i que ha de respectar l'aplicació de la reforma laboral, mentre que els treballadors asseguren que continuaran en vaga fins que l'empresa accedeixi a asseure's per parlar de les condicions i del nou conveni laboral. En un comunicat, Cespa ha explicat que ha ofert allargar el conveni un any més fins al 2015 garantint un augment salarial equivalent a l'IPC i mantenint els acords ja tancats fins al moment.

Cespa va mantenir aquest divendres una reunió amb els representants dels treballadors per trobar una sortida al conflicte. Segons ha explicat l'empresa aquest dissabte, va oferir allargar el conveni un any més fins al 2015, garantint un augment salarial equivalent a l'IPC d'aquell any i mantenint els acords ja tancats fins al moment.

Per la seva banda, afirma la companyia, la part sindical va afegir com a nova condició la rescissió dels contractes d'aquells treballadors del propi centre que no donen suport a la vaga.

Cespa ha manifestat la seva voluntat de continuar com fins ara "cercant els mecanismes necessaris" per arribar a un acord. Així, remarcat que continua en disposició de resoldre el conflicte amb els treballadors "sempre i quan es respecti la legalitat vigent i no es generin nous conflictes degut a noves demandes abusives que no corresponen al motiu de convocatoria de la vaga".

Tal com ja va comunicar l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aquest divendres, Cespa ha confirmat que ha reforçat els serveis mínims arran de la sol·licitud de l'acta d'inspecció de l'Agència Catalana de Salut. Així, assegura que n'està garantint l'aplicació i fent el seguiment corresponent per tal de "garantir les necessitats bàsiques d'higiene i salubritat pública del municipi".

A més avisa que farà ús de "totes les vies legalment previstes" perquè els treballadors compleixin els serveis mínims.

Prem per veure més contingut per a tu