Segueix-nos a les xarxes socials:

Els veïns del nucli de Lloret alerten que ara el soroll es desvia cap a carrers secundaris

Amb l'aplicació de l'ordenança, els habitants constaten "una millora" pel que fa a la fressa a la zona dels locals nocturns

L'aplicació, a principis de juny, de la nova ordenança de Lloret i que permet sancionar els actes incívics, ja es nota a la ciutat. Si més no, així ho expliquen des de l'associació de veïns del nucli antic de Lloret, que asseguren que "hem detectat que hi ha hagut una reducció del soroll a les zones on es concentren els locals d'oci nocturn". Encara que, segons assenyala un dels portaveus de l'entitat Jordi Perez, el problema "endèmic del soroll continua" al municipi.

Per Perez, "es controlen els carrers que conformen l'eix comercial amb la vigilància, ja que amb l'ordenança ara les patrulles policials poden sancionar". Tot i que "els turistes tenen establertes unes rutes en els carrers més allunyats de les zones d'oci, per accedir fins als hotels". Unes àrees de pas que segons Jordi Perez, "és on més es nota actualment el soroll". En aquest sentit, la fressa es manté controlada "al llarg del dia, però durant la nit encara queda feina a fer".

L'associació de veïns del nucli antic de Lloret de Mar destaca que "a vegades els sorolls provenen de situacions simples, com per exemple a causa de les papereres que estan massa plenes". D'aquesta forma, Perez assegura que "sovint, els turistes xuten les llaunes buides si la brossa vessa" per fora dels contenidors de la ciutat. A part, des de l'entitat recorden que a les nits "els turistes també entren a carrerons que no són eix comercial".

Augment de les patrulles

Jordi Perez informa que "els veïns demanem patrulles nocturnes que passegin, en silenci, per carrers que no són eix comercial ni àrees on es concentren els locals d'oci nocturn; sinó en aquelles vies per on passen els turistes per arribar fins a hotels o altres establiments de descans". Els habitants que viuen al centre de Lloret també reclamen "ampliar la plantilla de la Policia Local, per poder fer complir les ordenances". Ja que segons Perez, "és evident que hi ha una falta d'efectius" respecte al nombre total d'agents policials que hi ha al municipi. Per la seva banda, el regidor de turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, incideix en el fet que "els sorolls, que hi ha al nucli antic, és una qüestió recurrent de la ciutat, que va a dies". Per Orobitg, "a l'estiu tenim un turisme bastant jove i hi ha fets puntuals que comporten certs sorolls al carrer". El regidor afegeix que des de la regidoria "es considera que el problema s'ha de tractar, però s'ha de tenir en compte la perspectiva global del mercat" turístic de Lloret. Així, segons Orobitg "el component d'oci té unes derivades en el component soroll". Per tant, el regidor conclou que "no és fàcil resoldre la problemàtica perquè hi ha interessos empresarials que no van en una mateixa sintonia que els dels residents". L'associació de veïns preveu fer una enquesta, durant el mes de setembre, per concretar on i quan hi ha més soroll a Lloret de Mar.

Prem per veure més contingut per a tu