Segueix-nos a les xarxes socials:

ICV de Blanes proposa fer el carrer Ample per a vianants i recuperar el bus nocturn a Lloret

El grup presenta una moció on demana que la via sigui per a vianants de divendres a dissabte

El grup d'ICV-EUiA porta avui al ple municipal de Blanes una moció sobre el transport i la mobilitat on demana, entre d'altres mesures, fer el carrer Ample per a vianants de divendres a dissabte, tot i que voldrien que a la llarga es tanqués de manera definitiva. "Defensem el tancament del carrer Ample a la circulació de vehicles a motor, per poder convertir-lo en una vertadera illa de vianants. Les avantatges d'aquesta decisió ja han pogut ser apreciades en els diversos esdeveniments que han obligat a tancar el carrer. Fins arribar al tancament definitiu, proposem, com a primera mesura, tancar el carrer de divendres a dissabte", demanen en la moció.

Aquesta és, però, només una de les diverses mesures que proposen els ecosocialistes en la moció. A banda de tancar el carrer Ample, proposen "recuperar, de manera consorciada amb la resta d'ajuntaments, el bus nocturn entre Malgrat, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar", perquè hi hagi una alternativa al vehicle privat.

A més, reclamen al govern municipal un nou tipus de targeta per al transport públic escolar. Seria la "T-Escolar", que estaria associada amb el pagament de la matrícula escolar en qualsevol dels centres blanencs, amb un cost de 20-40 euros anuals, i donaria dret a realitzar quatre viatges gratuïts diaris, de dilluns a divendres dins del calendari escolar.

Finalment, defensen també que cal redactar un projecte de camins escolars segurs, marcant itineraris i adaptant-los de manera progressiva i "seguir instant" les administracions superiors i supervisar el nou servei de Rodalies de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu