Segueix-nos a les xarxes socials:

Prohibit aparcar a prop del Paradise de la Jonquera per motius de seguretat

Els botiguers opinen que cal treballar d'una vegada contra la prostitució i la venda de drogues al carrer

L'Ajuntament de la Jonquera ha posat tanques per prohibir aparcar davant i a l'entorn del macroprostíbul Paradise i ha habilitat una zona més allunyada d'aparcament que garantirà, segons l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez (CiU), poder controlar la situació de forma més ràpida en cas que hi haguessin situacions com les que s'han registrat en les darreres setmanes amb artefactes explosius.

Martínez es va reunir aquest dimarts amb el Conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per abordar aquesta problemàtica juntament d'altres com són la prostitució de carretera o la venda ambulant.

"Sabem que no es pot tancar i que una sentència ens va obligar a donar-li llicència però la situació requereix més mesures de seguretat", va assegurar l'alcaldessa. En aquest sentit, va explicar que ja s'ha pres la primera mesura pel què fa a l'estacionament de vehicles creant una mena de cordó de seguretat amb tanques de formigó però també van posar sobre la taula que cal seguir fent inspeccions. "Se'n fan i se'n faran més també per controlar temes d'aforament, entre d'altres", va assegurar. Martínez, però, va insistir que la prostitució de carretera és un altre dels assumptes pendents a la població i que, per això, va abordar amb el conseller la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat a la via pública. "Sovint hi ha baralles entre prostitutes i proxenetes i això s'ha de poder controlar per millorar la seguretat", assegura. En aquest sentit, diu que Espadaler es va mostrar molt predisposat a estudiar les propostes com també en l'àmbit de la venda ambulant al municipi. I és que, segons diu, recentment, han detectat venedors que, a banda de falsificacions, també estarien venent droga. "No només fan la competència als comerciants sinó que ja entrem en altres àmbits i vam coincidir en que això s'ha de treballar", va dir Martínez.

D'altra banda, ahir una vuitantena de comerciants de la Jonquera i el Pertús es van reunir al centre cultural municipal per discutir com s'enfronta el sector als afers que en aquests dies sacsegen la vida del poble. A grans trets, van explicar assistents a la trobada, el sector considera que contra el gran bordell no s'hi pot fer res perquè té els permisos en regla i és una activitat legal, i que contra el que s'ha de lluitar és la prostitució i la venda de drogues al carrer, perquè la presència de dones a la via pública sovint destorba la lliure entrada als comerços, i potenciar les inspeccions a comerços d'activitat dubtosa. Els comerciants van prendre el compromís de potenciar l'associació de botiguers per tal d'esdevenir un agent interlocutor i de pressió en cas d'aquests conflictes.

Prem per veure més contingut per a tu