Segueix-nos a les xarxes socials:

Hisenda investiga la Bisbal per l'ús d'una subvenció del Fons Zapatero

L'alcalde calcula que la revocació de l'ajuda pot costar a l'Ajuntament un milió d'euros

L'exalcalde socialista de la Bisbal d'Empordà Ramon Romaguera afirma que va ser en el ple del mes de gener en què es va tractar el tema de la sentència d'enderroc parcial de la biblioteca central comarcal. En la discussió amb el portaveu d'ERC, Lluís Sais, Romaguera va posar en el debat altres gestions del govern del republicà que creu irregulars i va citar, entre d'altres, una subvenció d'un Fons Zapatero. Aleshores, l'alcalde Òscar Aparicio (PSC), va demanar deixar de parlar públicament d'aquests temes. No obstant això, aquest diumenge, mitjançant d'una discussió amb Sais a través del Facebook de l'Ajuntament, el batlle va acusar el republicà de "pèssima gestió" amb una subvenció del Fons Zapatero (FEIL) per la qual "estem a punt de rebre una revocació d'una subvenció d'un milió d'euros". Sais va respondre que "al seu moment, totes les ximpleries de les quals m'acusa (Feder, FEIL...) tindran resposta en les instàncies que calgui".

L'acusació d'Aparicio fa referència a la investigació que la Intervenció territorial de Girona del Ministeri d'Hisenda ha fet sobre la subvenció del Fons Estatal d'Inversió Local que va rebre l'Ajuntament per la construcció dels vestidors del nou camp de futbol, i que era de 882.000 euros. El fet és que hi ha un informe de la Intervenció estatal que veu presumptes irregularitats en la gestió d'aquesta subvenció, de manera que a Madrid obriran un expedient per si es revoca totalment la subvenció (la xifra podria arribar a un milió d'euros si es comptabilitzen els interessos des del 2009, any de la concessió de la subvenció).

L'Ajuntament ha rebut diversos requeriments per aquest afer, i el passat mes de desembre i gener els membres de l'òrgan d'Intervenció van ser a la Bisbal mirant documentació i l'obra. En l'informe que han elaborat apunten que hi ha diferents incompliments del decret que atorgava l'ajuda del Fons Zapatero. Un d'important és que el projecte dels vestidors no es tracta d'obra nova, sinó que ja havia estat licitada, tot i que no adjudicada. També s'establia que les certificacions s'havien de pagar dins un termini de 30 dies, marge que es va excedir; o que es va atorgar l'execució a una empresa que s'havia valorat malament, de manera que s'havia d'haver concedit a la que va quedar segona en el concurs.

Així, el Ministeri d'Hisenda valorarà aquest informe i les al·legacions que hi ha presentat l'Ajuntament i prendrà la decisió si s'ha de revocar tota la subvenció que en el seu dia es va atorgar.

Romaguera va alertar en el ple de gener que aquesta subvenció no tindria un bon final, i va recordar que ja havia advertit amb anterioritat que no s'estava actuant correctament amb la sol·licitud de la subvenció per aquest projecte perquè no es complia amb els requisits que establia el Fons Zapatero.

En la junta de govern local del 15 de desembre de 2008, el govern d'ERC i CiU va estimar les al·legacions a la licitació del projecte, que va finalitzar i arxivar; i va acordar presentar-lo al FEIL perquè encara no s'havia adjudicat i per l'"important estalvi" que faria l'Ajuntament de recursos propis.

Prem per veure més contingut per a tu