Segueix-nos a les xarxes socials:

La PAH de Blanes ocupa un bloc de 8 pisos que destina a famílies desnonades del poble

Quatre nuclis familiars en situació d'extrema precarietat ocupen els habitatges propietat d'un banc de fa una setmana

La PAH de Blanes ocupa un bloc de 8 pisos que destina a famílies desnonades del poblecarles colomer

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Blanes ha ocupat un bloc de vuit pisos situat al número 111 del carrer Joaquim Ruyra del municipi. L'edifici feia una setmana que estava alliberat i els inquilins disposen d'aigua, llum i alguns electrodomèstics. Els habitatges s'han destinat a quatre famílies del poble que no tenien casa, vivien en una situació d'extrema precarietat, i dormien a la platja o en un garatge.

Aquest és el novè bloc d'habitatges que han alliberat les PAH d'arreu de Catalunya. El portaveu de la PAH de Blanes, Marcos Martín, va ressaltar que en principi no tenen previst ocupar nous habitatges, però que obriran tots els pisos del bloc per atendre altres famílies necessitades.

Segons l'associació, ara fa una setmana que les quatre famílies -una d'elles té dues criatures- ocupen aquest edifici d'obra nova situat a Blanes. Aquest és el novè bloc alliberat arreu de Catalunya per la plataforma.

Sense possibilitat de pagar

El portaveu de la PAH de Blanes va explicar que les persones que han anat a viure a l'edifici són veïnes del municipi que patien situacions d'extrema precarietat. "Una de les famílies dormia a la platja i l'altra, en un garatge, no tenien on anar", va assegurar. Martín va ressaltar que les quatre famílies havien estat desnonades perquè no podien fer front a la hipoteca de casa seva o al lloguer del pis on vivien.

Els nous inquilins tenen llum, aigua i disposen d'alguns electrodomèstics com un forn o un aparell per escalfar l'aigua. "Fem una crida per demanar a tots els ciutadans que se solidaritzin amb les famílies", va demanar el portaveu de la PAH de Blanes.

L'immoble ocupat és un edifici de vuit pisos situat a la Ramba Ruyra de Blanes i en el qual feia més de quatre anys que no hi vivia ningú. El bloc era propietat de Caixa Penedès, que ara està englobada dins del Banc Mare Nostrum.

Marcos Martín va comentar que no tenen previst ocupar nous blocs, però que obriran tots els pisos de l'immoble perquè altres famílies necessitades i sense casa puguin viure-hi. "No tenim xifres concretes però sabem que les polítiques actuals del Govern català i estatal no ajuden els més desa?favorits i estem segurs que ben aviat tindrem nous casos", va comentar el portaveu de la plataforma d'afectats. També ahir, tres famílies es van posar en contacte amb la PAH de Blanes. L'acte d'alliberament es va portar a terme després que diversos membres de les PAH de les comarques gironines es concentressin davant de l'ajuntament de Blanes, on van entrar una instància per demanar més ajudes, la dació en pagament i l'aturada dels desnonaments. Posteriorment, van celebrar una assemblea i tots els participants -aproximadament 200, segons la PAH de Blanes- es van dirigir de forma pacífica i manifestant-se fins a l'edifici alliberat. Allà van llegir un manifest.

Fins ahir a la tarda, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca no tenia constància que s'hagi presentat cap denúncia per part del banc.

Prem per veure més contingut per a tu