Segueix-nos a les xarxes socials:

La fira Eco.Sí de Girona tanca amb èxit la seva vuitena edició

L'organització vol consolidar el model de fira amb debats i àgores que ha agradat al públic

La fira Eco.Sí de Girona va tancar ahir la seva vuitena edició amb un gran èxit, segons l'organització, de les àgores, els nous espais de debat i reflexió que s'hi van estrenar i les més de 100 activitats que estaven programades.

La fira, que es va celebrar al Palau Firal de Girona va tenir més de 131 expositiors i més de 8.000 persones hi van passar.

La principal novetat d'aquesta edició han estat les agòres, que des de divendres a la tarda, van aplegar unes 700 persones al voltant de sis temes de debat: feminitat i salut, emprenedors, procés constituent, sobirania energètica i bioconstrucció, Economia del bé comú i espiritualitat.

Un dels debats centrals es va produir dissabte a la tarda amb un diàleg entre l'economista, president de Justícia i Pau impulsor del Procés constituent, Arcadi Oliveres; i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé, que va reunir més de 500 persones a l'Auditori de Girona.

Les àgores han comptat també amb la participació del monjo tibetà i diputat per Europa del govern tibetà a l'exili Thubten Wangchen; del periodista Jaume Barberà i de Sophia Style que va dinamitzar l'àgora de feminitat i salut.

El codirector tècnic d'Eco.Sí, Oriol Costa, va destacar que "estem molt satisfets del resultat de les àgores" i va afegir que "com a espais de debat, de trobada i de reflexió es va demostrar que eren necessàries, tot i que per a les properes edicions caldrà consolidar el model".

Les activitats es van estructurar al voltant de la salut, l'educació, la bioconstrucció, l'agricultura, l'alimentació i les energies alternatives, l'aigua i la dona. La fira va comptar amb 5 sales de conferències i tallers, una zona de desfilades i un espai per a les activitats lúdiques infantils.

Eco.Sí també va comptar amb les actuacions del cantautor Eduard Canimas i Ari Gato, la coral Geriona Juvenil i de Jordi Esteban i Pep Aymerich, a més d'exhibicions.

Prem per veure més contingut per a tu