Segueix-nos a les xarxes socials:

Els trastorns afectius i els psicòtics, els més freqüents a la Unitat de Psiquiatria Infantil

El servei de referència, ubicat al Santa Caterina, va atendre 51 menors l'any passat

La Unitat de Referència Psiquiàtrica Infantojuvenil (URPI) de la Regió Sanitària de Girona, situat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, va atendre 51 menors durant l'any passat. D'aquests, gairebé el 30% va ser tractats per trastorns psicòtics; un altre 30% per trastorns afectius i la resta patia en un 15% trastorn adaptatiu; un 13,5%, trastorns de conducta alimentària, i un l'11,5%, trastorns de conducta i de les emocions.

Pel que fa al perfil dels pacients, el 80% se situa en el tram que va dels 12 als 14 anys, i hi ha més noies que nois. Aquest tret, però, es capgira en els trams d'edat inferiors i superiors. Pel que fa a l'estada mitjana a la unitat saltenca, és de tres setmanes.

La URPI és un servei d'hospitalització per a menors de 18 anys que pateixen malalties mentals i s'ubica a l'Hospital Santa Caterina. La unitat disposa de cinc llits i està atesa per un equip multidisciplinar de psiquiatres, psicòlegs i diplomats en infermeria especialitzats la salut mental infantojuvenil. Atén sobretot menors que presenten inicis de patologia mental greu, com ara la psicosi; trastorns depressius i d'ansietat o trastorns de la conducta alimentària.

La Unitat de Referència Psiquiàtrica Infantojuvenil commemora avui el seu desè aniversari en una jornada al Santa Caterina, dirigida especialment a professionals de la salut mental.

Prem per veure més contingut per a tu