Segueix-nos a les xarxes socials:

El preu de l'aigua de la província de Girona és dels més barats d'Europa

El cost gironí es queda lluny de les tarifes dels municipis alemanys, anglesos i francesos

El preu de l'aigua de la província de Girona és dels més barats d'Europa

Malgrat que el preu de l'aigua s'ha apujat més d'un 50% a la província de Girona en ple període de crisi econòmica, el cost d'aquest servei encara se situa entre els més barats d'Europa. De fet, si es compara amb el preu dels municipis alemanys, anglesos i francesos, el cost gironí de l'aigua és dels més inferiors de les ciutats europees. Segons l'observatori del preu de l'aigua a Catalunya del 2014, fet per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el cost d'aquest subministrament és d'1,559 euros per un consum de 10 metres cúbics al mes. En canvi, segons l'observatori del preu de l'aigua a Espanya i Europa del 2014, també elaborat per l'ACA, les tarifes d'aquest servei, per un consum de 10 metres cúbics al mes, són de 4,856 euros a Berlín (Alemanya) i de 4,707 euros a Bristol (Anglaterra).

Altres poblacions europees que tenen el cost de l'aigua per sobre de Girona són Munic (Alemanya) amb 3,802 euros per un consum de 10 metres cúbics mensuals, Londres (Anglaterra) amb 3,166 euros i Lió (França) amb 3,104 euros. També el preu d'aquest subministrament és més car, que el cost mitjà gironí per un consum de 10 metres cúbics, a París amb 3,048 euros, a Barcelona amb 2,476 euros i a Florència (Itàlia) amb 2,258 euros. Finalment, aquest rànquing del preu de l'aigua d'Europa es tanca amb Madrid, Roma i Atenes (entremig s'hi situa la província de Girona). Les tarifes d'aquest servei, en un consum de 10 metres cúbics al mes, són d'1,573 euros a Madrid, d'1,559 euros a Girona, d'1,277 euros a Roma i de 0,984 euros a Atenes (Grècia).

Tot i això, si el cost gironí de l'aigua es compara amb els municipis espanyols, el resultat és més ajustat, segons l'observatori de l'ACA. Així, mentre la província de Girona es queda lluny de les tarifes europees d'aquest subministrament, no passa el mateix amb el preu que es pot trobar a Espanya. Malgrat que és cert que el cost d'aquest servei és de 2,946 euros, per un consum de 10 metres cúbics mensuals d'aigua, a Múrcia, de 2,476 euros a Barcelona i de 2,049 euros a Sevilla, altres poblacions tenen un preu bastant similar a Girona. És el cas, com s'ha mencionat, de Madrid, de La Corunya (amb 1,591 euros per un consum de 10 metres cúbics al mes) i de Bilbao, amb 1,540 euros. Pel que fa a les ciutats espanyoles amb el preu de l'aigua més barat són Saragossa i Valladolid, ambdues amb un cost que és d'1,131 euros per un consum de 10 metres cúbics mensuals.

Prem per veure més contingut per a tu