Segueix-nos a les xarxes socials:

Comencen les obres de la coberta del refugi de Sant Aniol d'Aguja

El Consorci de l'Alta Garrotxa ha aprovat una inversió de 48.072 € per fer el forjat d'un sostre interior

Els paletes han començat els treballs previs al cobriment del sostre principal de l'edifici del refugi de Sant Aniol d'Aguja. La previsió és que la setmana vinent comencin a posar bigues i que passat el juliol, 200 m2 de la coberta estiguin fets. Serà el moment d'inflexió en el procés de recuperació del refugi començat el 2012. "Canviarà la imatge - ha indicat Quim Oliver (Amics de Sant Aniol)- i suposarà que el 100% de l'edifici està salvat".

Fins ara- segons ha explicat - han encintat i assegurat el perimetre de l'edifici, cobert i adequat un afegit exterior i fet sostres interiors.

Per fer-ho, han comptat amb l'esforç de centenars d'excursionistes que en desenes d'expedicions han fet arribar 60 tones de material al refugi.

També han comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona i de l'Obra Social la Caixa. Les aportacions d'aquests dos organismes han estat coordinades pel Consorci de l'Alta Garrotxa.

El 18 de maig, a través d'un decret de presidència, el Consorci de l'Alta Garrotxa va aprovar el projecte del forjat del sostre de la planta primera, amb un pressupost de 48.072 €.

La previsió és que la inversió es dugui a terme a la tardor, quan la teulada principal ja estarà acabada. Després, quedarà fer els interiors d'un edifici de 2 plantes i un afegit exterior. A la planta baixa hi anirà un menjador i una sala d'estar i a la planta superior un dormitori. Així, és probable que el 2016 el refugi de Sant Aniol torni a ser una realitat viva.

Prem per veure més contingut per a tu