Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC es referma com d'esquerra i refusa un front comú amb el PP

El primer secretari, Juli Fernández, descarta fer canvis a l'executiva després de les eleccions primàries

El PSC es referma com d'esquerra i refusa un front comú amb el PPdiari de girona

El primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández, es va refermar ahir com un partit d'esquerres i va rebutjar un front comú amb el PP i Ciutadans contra l'ndepentisme. Va destacar que el seu partit és l'única formació d'esquerres que compareixerà a les eleccions catalanes del 27 de setembre amb «marca pròpia».

Fernández va criticar una possible declaració unilateral d'independència a Catalunya i va subratllar que, a Escòcia, el nacionalista Alex Salmond «va guanyar dues vegades consecutives amb majoria absoluta i mai no va parlar de declaració unilateral».

De tota manera, el dirigent socialista va descartar qualsevol possible aliança amb Ciutadans i PP per fer un front comú davant del sobiranisme i ha reiterat la proposta del seu partit, «que és en clau social i d'esquerres».

Fernández va defensar la posició del PSC a favor d'una reforma constitucional que faciliti «l'encaix definitiu amb Espanya» i va manifestar la seva preocupació de moment actual del moviment sobiranista.

«El 'sí sí' -en referència al vot de la consulta del 9N- és ara independència sigui com sigui», va indicar el primer secretari socialista, que va considerar il·lògic que es consideri el 27S com un plebiscit en el qual la secessió es veuria abonada amb un 51 per cent de suport, «quan per canviar l'Estatut fan falta noranta diputats», dues terceres parts del Parlament. Per a Juli Fernández, el resultat de les negociacions de Grècia amb Europa demostra que, actualment, l'únic camí passa «per les negociacions entre governs».

Respecte al procés de primàries a Girona, Juli Fernández va detallar que els dos candidats que van abandonar el procés, els exalcaldes de l'Escala i Palamós, Estanis Puig i Teresa Ferrés, «segurament van veure que els suports que tenien no eren els que pensaven».

Per a Fernández, aquesta situació respon al «canvi en la forma de fer política d'aquest partit», que obliga ara els qui pretenguin encapçalar una llista a tenir «contacte amb la militància, assistir a les assemblees i trepitjar el territori».

«Menys despatx i més carrer», va manifestar el primer secretari, que va abonar el resultat de les primàries, saldat dilluns a la nit amb el vot de 288 militants a la província, que equival a un 28 per cent.

Els elegits per representar el PSC de Girona són Rafael Bruguera, com cap de llista al Parlament de Catalunya, Marc Lamuà, com cap de llista al Congrés, i Cristina López, al Senat

Prem per veure més contingut per a tu