Segueix-nos a les xarxes socials:

Salut vol que Catalunya tingui un registre del càncer com el de Girona

El Departament signa un conveni amb l'AECC per incrementar els esforços per lluitar contra la malaltia

El Govern intentarà tenir enllestit abans de l'any 2017 un registra català de malalts de càncer per millorar el coneixement de l'afectació i expansió d'aquests tipus de malalties i conèixer la seva evolució. Aquest registre ja s'està fent en el cas dels malalts infantils i ja funciona en adults de Girona i Tarragona, però es vol estendre a tots els malalts de tot el país.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va signar ahir un conveni amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Catalunya (AECC-Catalunya), que permet lluitar conjuntament per fer front a aquesta malaltia.

El conveni s'emmarca en el Pla de Catalunya contra el càncer 2015-2020 i en el Pla de Salut 2016-2020, que preveu la reducció de la mortalitat per aquesta malaltia. En aquest sentit, el conveni preveu actuar en prevenció del càncer, diagnòstic precoç, recerca, tenir cura dels malalts, sobretot terminals i crònics, i el suport emocional a pacients i familiars.

Pel que fa a la recerca, es vol millorar la coordinació i la integració entre investigadors clínics i bàsics i disposar de sistemes d'informació que permetin avaluar els resultats clínics per garantir una qualitat assistencial apropiada. Sobre prevenció, es reforçarà la lluita contra el tabaquisme, l'obesitat i el sobrepès, posant èmfasi en la promoció de l'exercici físic moderat i una dieta saludable.

A part del registre de malalts, abans del 2017 també es preveu millorar la participació als programes de càncer de mala i coll d'úter i haver estès al 100% de la població de 50 a 69 anys el cribratge de càncer de còlon i recte a través de la prova de sang oculta en femta, que a Girona actualment s'ha desplegat al Baix Empordà, al Ripollès i a la Garrotxa.

Prem per veure més contingut per a tu