Segueix-nos a les xarxes socials:

Olot s'ofereix a ajudar els refugiats sirians

L'Ajuntament reconeix que ara no està preparat, però apunta que es prepararà pel que faci falta

«Hem redactat una carta signada per l'alcalde d'Olot, en la qual ens comprometem a dir que hi som pel que faci falta i que la ciutat d'Olot vol estar al costat d'aquells que volen solucionar aquesta crisi humanitària», va dir Josep Berga (tinent d'alcalde d'Olot) a la compareixença d'ahir al matí. També va explicar que la carta havia estat enviada -ahir mateix- al president de la Generalitat, Artur Mas.

Abans, va exposar: «És una crisi que no havia existit a Europa des de la Segona Guerra Mundial». Va afegir: «Ens hem quedat molt impactats per la imatge d'aquest nen de dos o tres anys amb una samarreta vermella a la platja».

Berga va explicar que a la junta de govern d'ahir al matí hi va haver-hi un pronunciament per posar-se a disposició de les entitats supramunicipals». Va afegir: «Olot no està preparada per fer-hi front, però sí que és un deure moral i hi volem ser en cas que es dissenyi una estratègia conjunta». Va afirmar: «Allò que no tenim preparat ja ho prepararem».

Per a avui a 1/4 de 10 del matí, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa ha convocat una manifestació davant de l'Ajuntament d'Olot. La petició és per demanar el compromís de tota la comarca en l'ajut als refugiats sirians. La convocatòria està adreçada a individuals i entitats.

Prem per veure més contingut per a tu