Segueix-nos a les xarxes socials:

La recollida de llet destinada al Banc dels Aliments de Girona obté 69.000 litres

La campanya, impulsada per l'Obra Social La Caixa, pretén reduir el dèficit d'aquest producte

La recollida de llet destinada al Banc dels Aliments de Girona obté 69.000 litresla caixa

A finals d'abril, l'Obra Social La Caixa va posar en marxa a Catalunya la campanya de recollida de llet «Cap nen sense bigoti», que finalment s'ha allargat fins aquest setembre. Aquesta campanya ha recaptat 68.800 litres per al Banc dels Aliments de Girona, segons va informar ahir tant l'entitat bancària com la benèfica en el balanç d'aquesta recollida. D'una banda, la campanya va constar d'una recollida física de llet, entre el 20 i el 24 d'abril, a les 170 oficines de La Caixa de la demarcació de Girona. D'altra banda, des de finals d'abril i fins a aquest setembre, es podien fer donacions econòmiques per a aquesta recollida a través dels diferents canals electrònics de l'entitat bancària.

Quan va començar la campanya, el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, va avisar que cada any falten uns 300.000 litres anuals de llet per atendre la necessitat dels infants i els joves gironins. D'aquesta manera, els 69.000 litres obtinguts de la recollida impulsada per l'Obra Social La Caixa contribuiran a reduir el dèficit de llet entre els infants i els joves de la demarcació de Girona que es troben en una situació de vulnerabilitat. El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, va destacar ahir: «El benestar dels nens i els joves és un eix essencial de la nostra acció d'atenció». «Estem convençuts que fomentar hàbits alimentaris saludables en la infància i l'adolescència és una inversió de futur», va afegir Giró, en l'acte de balanç de la campanya «Cap nen sense bigoti».

En aquesta línia, Gómez -que també és el president de la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments- va voler subratllar ahir que «a més de la gran quantitat de llet aconseguida, aquesta campanya ha estat especialment important pel què, el quan i el com». «A l'abril ja havíem esgotat la llet obtinguda al Gran Recapte del novembre», va recordar Gómez, que va explicar que la recollida física de llet d'aquesta campanya, a les diferents oficines de La Caixa, va permetre que aquest producte pogués arribar «amb més rapidesa» a cada entitat benèfica, perquè «es quedava a casa».

En l'acte de balanç, que també va tenir la participació del president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, es va detallar que la recollida «Cap nen sense bigoti» ha aconseguit a Catalunya 565.000 litres de llet. A tot l'Estat, aquesta xifra ascendeix a més d'un milió de litres de llet. Tot i això, amb la recollida de la campanya no es pot arribar a cobrir el 50% de la demanda. En el cas de Catalunya, es calcula que 252.000 persones ateses pels Bancs dels Aliments tenen una dieta deficitària en llet.

Prem per veure més contingut per a tu