Segueix-nos a les xarxes socials:

Pugen un 40% les atencions mèdiques al centre pel Tura

Les consideren les Festes d'Olot més tranquil·les i amb menys incidents dels darrers temps

La Creu Roja va haver de fer un 40% més d'intervencions mèdiques al centre mèdic habilitat a la Sala la Carbonera per les Festes del ?Tura que el 2014. Segons va explicar ahir Jordi Roura (responsable de la Creu Roja), el 2014 van fer 120 atencions sanitàries al centre i aquest any han estat 168. Es tracta, d'un augment provocat pel canvi de situació de les urgències de l'Hospital d'Olot ara a la perifèria. En canvi, a l'Hospital van baixar les assistències. La majoria de les assistències a l'Hospital van ser de dia.

Segons Roura, hi van haver 28 serveis d'ambulància, en la seva major part per fer proves diagnòstiques com ara radiografies. També va explicar que les assistències per temes d'excés d'alcohol i d'estupefaents van ser 23 i no hi va haver cap cas de gravetat. Una altra part de les assistències van ser pel polsim del Cos Iris i per cremades dels focs del darrer dia.

Festes tranquil·les

Tant l'Ajuntament com la Creu Roja, els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal van valorar les festes com les més tranquil·les dels darrers anys. És a dir, amb molt poques baralles, excessos d'estimulants i bretolades. L'augment del cívisme -segons l'organizació- ha tingut una ascens continuat en els darrers 6 anys.

«Hem notat una millora ambiental que ja s'havia notat en els darrers anys i que aquest any s'ha consolidat», va explicar Ignasi López. A més va valorar que «entenem que cada vegada és més una cosa popular de la ciutat» i va definir que el «nostre jovent s'ho pot passar bé i la gent que ve de fora s'adapta a una dinàmica que cada vegada ens interessa més».

El sotinspector dels Mossos d'Esquadra, Blai "rtiz, va exposar: «Històricament ens venien tribus urbanes d'altres ciutats, fins i tot de Barcelona». Segons ell, « en els darrers anys ha minvat aquesta tipologia de persones i a les festes només hi ha gent jove amb ganes de gaudir de la festa d'una manera sana».

Els Mossos d'Esquadra -segons va explicar-, quan van començar les nits de festa, van establir controls a les entrades de la ciutat. El fet els va permetre identificar gent que ja tenia antecedents per determinats delictes.

A les matinades els Mossos van posar controls d'alcoholèmia a les sortides de la ciutat. Blai "rtiz va assenyalar que es van produir dos accidents a l'A-26 (entre Olot i la Canya) de conductors que havien esperat que els mossos desfessin els controls per pujar al vehicle amb excés d'alcohol.

Prem per veure més contingut per a tu