La Universitat de Girona (UdG) ofereix, a partir d'aquest curs 2015-16, la possibilitat d'estudiar un màster de doble titulació conjuntament amb la Universidad Pontificia Bolivariana (UPB) de Medellín, Colòmbia, després de l'acord de col·laboració assolit per als pròxims quatre anys, i que han formalitzat els rectors Sergi Bonet (UdG) i Julio Jairo Ceballos (UPB).

Concretament, es tracta de la combinació entre el Màster de Mecànica de Materials i Estructures de la UdG i la Maestría en Ingeniería de la UPB. Els alumnes matriculats hauran de superar 60 crèdits a la seva institució d'origen i desplaçar-se fins a la universitat d'acollida per completar els 60 crèdits restants (en total 120 crèdits ECTS, European Credit Transfer System).

El programa complet del màster és de dos anys, ja que el de Girona s'inicia el mes d'octubre i s'acaba al mes de setembre, mentre que el de Medellín, tot i que l'original és de dos anys, es cursa repartit en dos semestres (el primer s'inicia a finals de gener o a principis de febrer i l'altre, a mitjan juliol). Per aconseguir la doble titulació, els alumnes hauran d'aprovar els dos màsters.

El Màster en Mecànica de Materials i Estructures, coordinat pel professor del Departament d'Enginyeria Mecànica i de la Construcció Industrial, Albert Turon, i pel professor del Departament de Física Josep Costa, està dirigit a estudiants que vulguin desenvolupar el seu coneixement i competències en el camp del comportament mecànic dels materials i les estructures.

Té com a objectiu enllaçar els coneixements actuals en les teories de comportament dels materials i les tècniques més innovadores en la pràctica de l'enginyeria estructural.