Segueix-nos a les xarxes socials:

La llevantada deixa 148 litres a Viladrau

Al cap de Begur es van registrar onades de gairebé quatre metres d'alçada a causa del fort temporal marítim

La llevantada va arribar amb menys velocitat de la prevista a les comarques de Girona i les pluges més fortes es van començar a registrar a partir del vespre. Amb tot, però, hi ha localitats com a Viladrau, on ja des del migdia va començar a descarregar amb intensitat i es van recollir més de 148 litres per metre quadrat.

En una mitja hora van caure 21,1 litres en aquesta localitat, situada en ple Montseny. Quant a temporal de mar, les onades màximes van arribar a gairebé quatre metres d'alçada a la zona del cap de Begur, segons el registre que va marcar la boia de Ports de l'Estat.

Es preveu que el temporal avui encara no faci net i durant la nit passada estava previst que les comarques gironines estiguin passades per aigua, fruit del temporal de llevant.

Si a Viladrau van caure 148 litres, les precipitacions més abundants es van concentrar al Ripollès, Garrotxa i la Selva. A Sant Pau de Segúries el temporal va deixar 89 litres; a Molló van caure 81 litres; a Anglès gairebé 50 i a la Vall d'en Bas es van registrar 46 litres per metre quadrat. A l'Alt Empordà les precipitacions van ser minses i en pocs indrets van superar els 10 litres.

El temporal de pluja i fort vent va afectar al vespre sobretot la comarca de la Selva. Amb tot, però, els Bombers no van haver de fer gaires sortides: cap a tres quarts de nou del vespre, n'havien hagut de fer tres a tota la regió d'emergències de Girona.

Esllavissada a Lloret

Una d'elles va tenir lloc al voltant de quarts de nou a la urbanització Rocagrossa de Lloret. A l'alçada del carrer Xaloc es va produir una esllavissada i es van desprendre petites roques. Això va provocar el tall d'un carrer. Al lloc dels fets a banda de dues dotacions dels Bombers també hi van anar la Policia Local i Protecció Civil de Lloret que van balisar la zona.

Protecció Civil de la Generalitat manté vigents per avui les alertes dels plans Inuncat per pluja i mala mar, i Procitat per vent fort, ja que avui encara pot ploure unes hores.

Aquesta llevantada dista de la que es va viure a finals de setembre i que va afectar sobretot l'Alt Empordà. Entre el 29 i el 30 de setembre poblacions com Sant Pere Pescador, Roses i Portbou van registrar precipitacions molt elevades. Van acumular 145,1, 109,9 litres i 103,5 litres respectivament. En el cas de Sant Pere Pescador, va registrar 140 litres en cinc hores. En aquest observatori feia gairebé 21 anys -des de l'octubre del 1994- que no plovia tant en un únic dia.

Prem per veure més contingut per a tu