Segueix-nos a les xarxes socials:

Una oficina a Puigcerdà informa del programa europeu Leader

Tots els municipis del Consorci de l'Alt Urgell i la Cerdanya entren per primer cop dins el programa d'ajuts

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya ha obert una oficina a Puigcerdà per tal d'informar i fer el seguiment dels projectes que es vulguin acollir als ajuts europeus del programa Leader. Aquestes subvencions tenen l'objectiu d'impulsar el desenvolupament econòmic de les zones rurals i fixar així la població al territori.

El president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, va detallar que amb l'establiment d'aquesta oficina es facilitarà el seguiment dels projectes i s'incentivarà als empresaris i emprenedors cerdans a què es beneficiïn dels ajuts.

Per la seva banda, la responsable de l'oficina, Cristina Prat, va explicar que l'espai "ha aixecat molt interès" i que ja tenen "moltes visites programades".

En aquesta nova convocatòria, les subvencions Leader del Departament d'Agricultura i els Fons Europeus s'obriran, per primera vegada, a tots els municipis de la Cerdanya.

El càlcul de la renda

En aquest sentit, Ramon Moliner va detallar que fins ara "la Cerdanya no s'havia pogut beneficiar d'aquests ajuts per culpa del càlcul de la renda per càpita que superaven el llindar que marcava la Unió Europea".

En l'anterior edició de les ajudes cinc municipis de la Cerdanya hi van entrar: Lles, Prullans, Montellà i Martinet, Bellver i Meranges. Aquestes localitats ja es van beneficiar de les subvencions i es van acollir al Grup d'Acció Local de l'Alt Urgell. Aleshores, els dos consells comarcals van constituir un consorci per tal de gestionar la demanda d'ajuts de les dues comarques.

Enguany, amb la incorporació de tots els municipis cerdans, Moliner va explicar que s'ha considerat que era "necessari crear una oficina a Puigcerdà per tal que els empresaris de la comarca tinguin un punt de referència on dirigir-se".

"A la Cerdanya ja es coneixia el Leader", va assegurar Prat, "sobretot perquè no podien sumar-s'hi". A més, va puntualitzar que "el que més es desconeix són els requisits i característiques o criteris molt puntuals".

Cristina Prat va explicar que els sectors pels quals s'han demanat més inversions són: el turístic (servei de guies i empreses d'esport d'aventura); l'agroalimentari; el de les energies renovables, i per les empreses de les noves tecnologies.

Prem per veure més contingut per a tu