Segueix-nos a les xarxes socials:

Olot fa una comissió per complir els plans per al medi ambient

Olot fa una comissió per complir els plans per al medi ambientdiari de girona

L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va fer l'aprovació definitiva del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i d'una comissió de seguiment amb representants de tots els grups polítics per garantir-ne el compliment. L'acord va tenir el suport de CiU, PSC i ERC. Per la seva part, Olot en Comú es va abstenir. Es tracta d'un pla destinat a fer accions per reduir les emissions de CO2 en un 20% de cara el 2020 i així complir els compromisos mediambientals establerts a les cimeres de Kioto (2005) i de París (2015).

L'Ajuntament abans havia aprovat el Pla Local d'Acció Social per la Sostenibilitat (PALS). Es tracta d'un progama que parteix de les directrius ambientals sorgides de l'Agenda 21, un programa global pel desenvolupament sostenible al segle XXI, sorgit de la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible celebrada a Rio de Janeiro el 1992.

D'acord amb els resultats del PALS i l'Agenda 21, Anna Barnadas (ERC) va demanar la creació d'una comissió de seguiment, amb representants de tots els grups polítics, per garantir el compliment del nou PAES. Va exposar que Olot és l'únic municipi que no té la seva Agenda 21 penjada a la web de la Diputació.

A partir dels antecedents, va raonarr que "dic tot això, perquè hi ha documents referits al Medi Ambient que es redacten s'endrecen en un calaix".

A més,va descobrir "que queden molt bé, perquè la Diputació paga i finança aquests projectes, però que després a l'hora de portar-los a aplicació no es fan". També va recordar que "parlo del 2006, per tant no focalitzo el problema en aquest Ajuntament" i va precisar que "hi havia un equip de govern socialista i després van entrar vostès i no s'ha dut a terme i no és per culpa de l'equip tècnic, sinó perquè falta voluntat politica".

En referència al PAES (l'aprovació inicial va ser feta l'octubre del 2013), va exposar: "En el bienni 2013-2015 hi ha 29 accions proposades, de les quals se n'han acabat un 17,24%" i va afegir que "no té cap sentit proposar accions sense temporalitzar-les dins de la realitat".

L'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va explicar que el retard de l'aprovació final del PAES va ser perquè el document incial no havia estat aprovat per la Diputació de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu