Segueix-nos a les xarxes socials:

Demòcrates surt de CiU de Sant Julià de Ramis per les «diferències» amb el grup

En canvi, els dos edils que es queden a la formació atribueixen la renúncia al fet que les regidores volen entrar al govern

Demòcrates surt de CiU de Sant Julià de Ramis per les «diferències» amb el grupACN

Trencament de CiU a l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Dues regidores van formalitzar ahir la renúncia a formar part del grup municipal per, segons van justificar, les «diferències» que mantenien amb els dos altres edils de la formació. Les dues regidores són Maria del Mar González (que és militant de Demòcrates) i Inma López (independent). Ara bé, els dos regidors que s'han quedat al grup de CiU -Jordi Pairó i Josep Arbat, ambdós de Convergència- van atribuir la sortida de les regidores al fet que volen entrar a l'equip de govern de Sant Julià (format per ERC i Medinyà 1972-Entesa).

«No ha estat una decisió gens fàcil. Creiem que és la manera més coherent d'actuar en el cas que ens trobem ara», va argumentar ahir González, que va afegir que «depèn de quins temes, es feia difícil arribar a un consens» al grup de CiU de Sant Julià. Com a exemple, González va posar algunes qüestions de l'àmbit social i de la segregació de Medinyà de Sant Julià de Ramis. «S'han posat temes sobre la taula com el repartiment del deute i les línies per solucionar la problemàtica són diferents», va destacar González, que ara passarà a ser regidora no adscrita del plenari juntament amb López.

La militant de Demòcrates també va subratllar: «M'he decantat per ajudar l'equip de govern per fer una separació [de Medinyà i Sant Julià] que sigui justa i correcta». En aquesta línia, va remarcar les «diferències» en la manera de treballar de les dues regidores (González i López) davant els dos altres edils de CiU (Pairó i Arbat). Així mateix, González va avançar ahir: «Si l'alcalde de Sant Julià [Marc Puigtió, d'ERC] ens demana un cop de mà, no ens tanquem en banda». D'aquesta manera, González no va descartar que ella i López entrin a l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis: «Si deixem de banda el color polític, podem posar-nos d'acord per a treballar pel municipi».

«Un moviment brut»

En canvi, Pairó va mostrar ahir la seva sorpresa per la renúncia de les dues regidores. «Ens hem quedat de pedra», va assegurar un dels dos regidors que segueix al grup de CiU de Sant Julià. Tot i això, Pairó va explicar que fa dues setmanes l'alcalde del municipi va proposar a CiU que entrés a l'equip de govern perquè dos dels edils d'ERC -Carles Royan i Cristina Bosch- «no tenen temps material», mentre que els dos regidors de M1972-Entesa «ara estan absolutament dedicats a Medinyà». Llavors, segons Pairó, va ser quan es va produir la «desavinença» a CiU, ja que ell i Arbat no volien entrar al govern, malgrat que González i López apostaven per formar part de l'equip.

«Puigtió ha fet un moviment brut per cobrir un buit i tenim dues persones que s'han venut per un salari», va afirmar ahir Pairó, que va considerar que l'alcalde de Sant Julià ha «resolt» un problema amb la «compra» de dos edils. Pairó va negar que el grup de CiU hagi tingut «mai» una conversa sobre el repartiment de Medinyà i va concloure: «És estrany entrar al govern a cobrir feina d'altres regidors».

Prem per veure més contingut per a tu