Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellfollit de la Roca convida els veïns a netejar part de la cinglera

La intenció es acabar la feina de neteja començada per l´entitat 1 km2

L´Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha convocat els veïns per fer una acció de neteja pel proper dissabte, dia 7 de maig. Segons el regidor de Medi Ambient, Roger Santaló (ERC), l´acció consistirà a retirar residus de gran format acumulats en pilons a la vora del camí que condueix a la Gorga dels Soldats (sota de la part de la cinglera que dóna al Turonell).

Els residus -tal com va avançar Diari de Girona- van ser retirats pels 4 membres de l´entitat Natura 1 Km2 . Van arribar a despenjar rentadores del cim dels arbres. Un cop van haver tret rentadores, rodes de cotxe, rodaments industrials, tubs, somiers, matalassos i tota mena d´estris, que van apilar a prop del camí.

Ara, la intenció -segons Roger Santaló-és treure els residus ordenats pels de l´entitat i portar-los al dipòsit de recollida d´estris grossos de Sant Joan les Fonts.

L´hora de la trobada serà a les 9 del matí, a la torre del rellotge de Sant Roc de Castellfollit. L´organització posa a la disposició dels participants bosses d´escombraries i guants de plàstic. Precisen que agrairan qualsevol aportació dels voluntaris.

La jornada acabarà a les 12 del migdia amb una foto de família, així com un pica-pica per tornar a donar forces als participants.

L´acció està emmarcada en la campanya de neteja Let´s Clean Up Europe. L´any passat va comptar amb 3.400 intervencions arreu del territori europeu.

A Catalunya, el Let´s Clean Up day es coordina a través de l´Agència Catalana de Residus. L´any passat hi va haver 112 accions a tot el país.

En aquesta edició, a la Garrotxa, hi ha 4 accions programades. Són la neteja de la riera per part dels escolars de Mieres, una de l´Institut Bosc de la Coma a Olot i la neteja de l´entorn de la Font Puda a Sant Jaume de Llierca.

Aquest darrer és un lloc situat al costat d´una piscina natural del Fluvià que durant dècades va ser un indret de reunió de veïns durant la temporada d´estiu.

La trobada serà a les 10 del matí a la Font Puda d´Argelaguer.

Prem per veure més contingut per a tu