03 de juny de 2016
03.06.2016

Simulacre d'incendi en una habitació de l'hospital Santa Caterina

Es va evacuar de tot el personal sanitari i els pacients ingressats a la unitat de subaguts del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica

03.06.2016 | 12:54
Un moment del simulacre realitzat ahir a l´hospital

El Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica de l'hospital Santa Caterina, va acollir ahir al vespre un simulacre d´incendi en una habitació sense ferits però amb l´evacuació de tot el personal sanitari i els pacients ingressats a la unitat de subaguts del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica, unes 40 persones en total.

El simulacre va servir per comprovar l´operativitat del Pla d´Autoprotecció (PAU) del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt i les accions del seu personal; posar a prova la coordinació entre els diferents grups actuants en una emergència; comprovar el sistema d´avisos i practicar la recepció dels serveis externs a la instal€lació.

Un cop detectada l´emergència, es va iniciar el protocol de trucades al telèfon d´emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Salt.

El foc va tenir lloc en una de les habitacions del primer pis, a la unitat de subaguts, i els treballadors se´n van adonar perquè va saltar el detector de fums. Atès que el foc no es podia controlar únicament amb un extintor, es va decidir evacuar tota la unitat, tant pacients com treballadors.

El vigilant de Seguretat va ser qui va indicar l´accés cap a l´edifici afectat a la Policia Local de Salt i als Mossos d´Esquadra, i després aquests ja van poder donar les indicacions als bombers.

En arribar al lloc, els Bombers van passar a comandar l´emergència. Els Bombers van participar amb 3 vehicles d´intervenció i 2 de comandament. La seva actuació va consistir a recolzar l'evacuació dels pacients de la zona afectada per l´incendi, que van ser traslladats a un pati interior del recinte sanitari. Paral€lelament, van garantir que cap persona quedés atrapada dins les instal€lacions i van treballar en l´extinció del foc. En aquest exercici, els Bombers també han posar a prova la coordinació amb els responsables de l´hospital i la gestió amb els pacients de la unitat de subaguts del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica en aquesta mena de situacions.

Els Mossos d´Esquadra, amb dues patrulles, van coordinar el grup d´ordre i es van encarregar, juntament amb efectius de la Policia Local de Salt, del control d´accessos i acordonar la zona.

A l´exercici també hi van participar els membres de la Comissió d´Emergències de l´Institut d´Assistència Sanitària, i un tècnic dels serveis territorials de Protecció Civil de la Generalitat a Girona.

El Centre de rehabilitació psiquiàtrica és un servei de salut mental gestionat per l´Institut d´Assistència Sanitària i està ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. Forma part de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook