Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Estat arxiva el projecte per buscar gas i petroli davant de la Costa Brava

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient tanca l'expedient d'avaluació ambiental

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha arxivat l'últim projecte per buscar gas i petroli entre la Costa Brava i les illes Balears, que promovia l'empresa alemanya Services Petroliers Schlumberger. La resolució que arxiva l'avaluació d'impacte ambiental data del 8 de juliol.

Al juny, un dels moviments proteccionistes més actius contra el projecte, la balear Aliança Mar Blava, va demanar a la Direcció General de Qualidad i Avaluació Ambiental i Medi Natural que arxivés l'expedient perquè l'empresa havia superat el termini legal per presentar la documentació necessària; aquest va expirar al maig. L'informe ambiental es va reiniciar a principis d'any, després que diversos entitats ecologistes denunciessin irregularitats i defectes en l'anterior estudi d'impacte ambiental. A més, aquest l'havia promogut una altra empresa, Cairn Energy, que va abandonar el projecte per traspassar-lo a Schlumberger. Aquesta és una gran multinacional de serveis petroliers.

La seva planificació per fer prospeccions petrolieres al Golf de Lleó arribava fins a tan sols 13 quilòmetres del Cap de Creus i afectava una àrea que s'estenia fins al litoral balear.

La resolució que determina l'arxiu de l'expedient d'impacte ambiental la signa el secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri, Pablo Saavedra.

Prem per veure més contingut per a tu