Segueix-nos a les xarxes socials:

Sospiten que l'incendi ha estat intencionat

L'alcalde de Camallera diu que "pel punt on ha començat, ens fa pensar malament"

Sospiten que l'incendi ha estat intencionatMarc Martí

Un cop estabilitzat l'incendi que ha afectat Saus i Vilopriu, la incògnita se centra en les causes. Per l'hora, en plena matinada, i pel lloc on ha començat, a prop d'una carretera local, la hipòtesi que pot ser intencionat cobra força.

L'alcalde de Camallera, Esteve Gironès, ha explicat que les flames han començat a tocar de la GI-623, a l'est de Saus. "Ha començat a la carretera que connecta Orriols amb l'Escala, a prop d'una benzinera; però ha començat al bosc, uns 200 metres endins d'un camí rural; i això ens fa pensar una mica malament", ha concretat l'alcalde.

Agents Rurals i Mossos d'Esquadra investiguen ara les causes de l'incendi, davant la sospita que al darrere hi ha la mà humana. En cas de confirmar-se, aquest seria el tercer incendi intencionat que s'ha declarat a la zona aquesta setmana. Els altres dos han estat petits i s'han controlat a temps; però en tot cas, tots dos han estat provocats.

Precisament, en aquesta zona, al llarg dels darrers anys, s'han declarat nombrosos incendis. I la majoria d'ells, que han afectat el terme municipal de Vilopriu, han tingut un piròman al darrere.

Confinats a casa

El foc no ha obligat a desallotjar ningú, però sí a confinar els veïns a casa seva. S'ha temut que arribés a Vilopriu, però a primera hora, quan s'ha pogut frenar l'avenç del cap de les flames, ja s'ha vist que no entraria al nucli urbà, perquè s'estenia cap a massa arbrada.

A més dels Bombers, el dispositiu d'extinció també ha mobilitzat ADF, Mossos d'Esquadra, Policia Local i el SEM. De fet, s'han hagut d'atendre tres Bombers per molèsties als ulls (perquè els hi han entrat brases o estelles).

De totes les hectàrees afectades, la majoria corresponen al municipi de Vilopriu (60%). La resta, són dins del terme de Saus, Camallera i Llampaies. El foc també ha obligat a tallar diverses carreteres locals. Segons informa el Servei Català de Trànsit, a hores d'ara les vies que encara estan tallades com a conseqüència del foc a Vilopriu són la GI-631, la IGV-6232, la GIV-6311 i una pista forestal.

Prem per veure més contingut per a tu