Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan de les Abadesses ven una parcel·la per 540.000 euros

L'Ajuntament té un any per vendre el terreny i ERC demana que es consulti el destí dels diners als veïns

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha posat a la venda la parcel·la número 8 del polígon Llaudet, amb la qual preveu obtenir 540.000 euros que, per llei, s'han de destinar a l'excució d'operacions d'iniciativa pública de conservació del patrimoni arquitectònic de millora urbana. Davant de la possible provisió de diners, el grup d'ERC a l'oposició va demanar una consulta pública en cas d'aconseguir la venda, petició que l'alcalde, Ramon Roqué (MES), va acceptar.

Abans, el ple va declarar desert el concurs per l'alienació en procediment obert i tramitació ordinària de la parcel·la. També va aprovar demanar un informe al Departament de Governació i Administració Pública i Habitatge de la Generalitat per la venda de la parcel·la per un període d'un any, que finalitzarà el 29 de juliol del 2017.

Ramon Roqué va explicar que, un cop "declarat desert el concurs, l'Ajuntament té un any per vendre la parcel·la a qui consideri que en farà un bon ús" i va aclarir que "és una parcel·la industrial". Roqué va afegir que "s'hi hauria d'instal·lar una empresa que creés llocs de treball" i va explicar que "estarem pendents durant aquest any de possibles compradors que vul?guin complir amb l'objectiu".

El representant d'ERC Sergi Albrich va lamentar que no s'hagi pogut vendre la parcel·la, tot apuntant que "no és culpa de ningú. Esperem que al llarg d'aquest any es pugui vendre i, per tant, ingressar els 540.000 € que es preveien de la venda".

D'altra banda, Albrich va demanar que "una part del que es pogués ingressar per la venda es destini a fer un procés participatiu obert, on la població pogués aportar idees". El republicà va considerar que "en d'altres municipis funciona molt bé que una part dels pressupostos es puguin destinar a la participació i que la població pugui escollir on es pugui destinar".

Ramon Roqué va contestar al representant d'ERC que li recollia la proposta i va dir que "quan es produeixi la venda, serà possible valorar la realitat dels diners i llavors decidir el que es cregui oportú".

Prem per veure més contingut per a tu